Dolar 18,8812
Euro 20,1474
Altın 1.115,49
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Bugün Giresun’un şeref günü

Bundan 98. Yıl önce Giresun’u şereflendiren ulu önder yine aynı heyecan ve coşku ile karşılanacak.

Bugün Giresun’un şeref günü
Eylül 19, 2022 8:55 am
200

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 98. Yıldönümü törenlerle kutlanacak. 19 Eylül Gaziler Günü ile eş zamanlı olarak kutlanacak olan törende Liman sahasında temsili olarak Atatürk’ün Giresun’a gelişi canlandırılacak. Hücum botla getirilecek olan Türk bayrağı gaziler tarafından ilin valisine teslim edilecek.

19 EYLÜL GİRESUN İÇİN AYRI ANLAM VE ÖNEME SAHİP

Vali Enver Ünlü, vatanın bölünmez bütünlüğü için can veren kahramanların büyük, güçlü ve bağımsız Türkiye’nin teminatı olduğunu ifade etti.

Vali Ünlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 98. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı yayımladı. Ünlü, “19 Eylül; hem Gaziler Günü hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin yıl dönümü olması sebebiyle bizler için ayrı anlam ve öneme sahiptir” dedi.

“Bu anlam ve önem; kahraman ecdadımızın büyük fedakârlıkları ve üstün cesaretiyle fethettiği toprakları bizlere vatan kılmasının ve her türlü tehdide karşı canı pahasına mücadele ederek istiklal ve istikbaline daima sahip çıkmasının tezahürüdür” diyen Vali Ünlü şunları kaydetti;

“Bugün bizi biz yapan Aziz Milletimizin; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da, sınır içi ve sınır ötesi operasyonlarda, vatana ve milli birliğimize kast edenlere karşı verdiği bütün mücadelelerde “ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi” diyerek şehadeti ve gaza ruhunu her türlü değerin üstünde tutmasıdır. Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz; bu şuurla tarihe yön veren nice şanlı zaferleri bizlere miras bırakmıştır. Bu mücadeleler sayesinde al bayrağımız bağımsızlığımızın bir nişanesi olarak göklerde dalgalanmakta, ezanlarımız semada yankılanmaktadır. Bayrak inmesin, ezanlar susmasın diye canı pahasına mücadele eden kahramanlarımız büyük, güçlü ve bağımsız Türkiye’nin teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin (Şeref Günü) 98. yılını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘‘Müşir ve Gazi’’ unvanı verilişinin 101. yılını ve tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü içtenlikle kutlarken Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize ise esenlikler diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.