Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

Can: Gazeteciler kamu görevi icra etmektedirler

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, aynı zamanda katılımcı demokrasinin de vazgeçilmez değerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Can: Gazeteciler kamu görevi icra etmektedirler
Ocak 11, 2023 7:24 am
86

Rektör yayımladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, “Basın özgürlüğü,  demokrasinin dördüncü gücü olarak hayati bir önem arz eder” dedi.

“Yasama, yürütme ve yargı erklerinin yanında,  basın gücüyle birlikte yürüyen demokrasiler topluma huzurlu ve istikrarlı bir ömür vaat eder” diyen Rektör Can şunları kaydetti;

“Kamuoyunun hızlı, doğru ve  tarafsız haber alma hakkını temin etmek için;  her şartta ve ortamda, gece-gündüz, yaz-kış demeden özveriyle haber peşinde koşan basın çalışanları,  aynı zamanda bu yönüyle bir kamu görevi icra etmektedirler. Kamu hizmetlerinin daha iyi, verimli ve etkin yürütülmesi için denetleme ve uyarma görevi de yapan basın çalışanları; gündeme taşıdıkları konularla ilimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamakta, bunun yanında,  devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi de görmektedir. Kamu ve özel tüm işletme ve kurumların faaliyet süreçlerinde, toplumun her bileşeninde ve yaşanan her vakada halkın ihtiyaç ve beklentilerini diri tutmak, sosyal dokuyu sağlamlaştırmak, geleceğe emin adımlarla ilerlemek adına kurulan otokontrol mekanizmalarının içinde, fedakarca görev yapan basın çalışanları, meslek hayatlarında bir çok zorlukla uğraşmak zorunda kalmaktadırlar. Gazetecilerin daha rahat çalışma koşullarına sahip olmaları ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri bizim de en büyük temennimizdir.

Bu itibarla; sadece hakikatin peşinde koşan, ilkeli ve objektif bir şekilde mesleğini ifa eden, yerelde bizlerle birlikte çalışan ve her daim desteklerini hissettiğimiz arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm gazetecilerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyor;  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor;  vefat eden gazeteci arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.