Dolar 18,8958
Euro 20,0481
Altın 1.119,46
BİST 5.220,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 15°C

CHP fındık fiyatı 75 TL

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, “Fındığa istediğimiz fiyat en az 75 TL’dir ve bu bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

CHP fındık fiyatı 75 TL
Temmuz 22, 2022 6:21 am
263

Uzunalioğlu, dolar kuru bazında geçmiş yıllardaki fındık fiyatlarına dayanarak yaptığı açıklamada, fındık fiyatıyla ilgili net konuştu. Uzunalioğlu, “2010, 2014, 2015, 2016 yıllarında: 5 dolar; 2005 yılında: 6 dolar fiyatından satılan kabuklu fındığımıza bu yıl istediğimiz kilo fiyatı en az 4 dolardır yani artan maliyetler ve döviz kurunu da göz önüne bulundurduğumuzda 75 TL’dir. 75 TL kırmızı çizgimizdir ve bu rakamın altında açıklanacak bir fiyat bizim için kabul edilemez olacaktır” ifadelerini kullandı.

Fındığın Doğu Karadeniz’in ve Giresun’un en önemli geçim kaynağı olduğunu hatırlatan CHP İl Başkanı Uzunalioğlu şunları kaydetti;

“Maliyetleri hesap ettiğimizde 75 TL’nin altında ki bir fiyat üreticimiz için zarar demektir. Geçtiğimiz yıllarda 5-6 dolar civarında seyreden fiyatlara göre bir fiyat ayarlaması yapılsa fındığın fiyatının aslında 100 TL olması gerekmektedir. Ama bizler fiyat hususunun tek taraflı olarak değerlendirilemeyeceğini biliyoruz ve arz talep dengesi açısından, üretici-alıcı dengesi de göz önüne alındığında 75 TL’nin taban bir fiyat olduğunu iddia ediyoruz. 75 TL’nin altındaki rakamlar üreticimizi mutsuz edecektir.. .Bu durumda üreticimiz, yüksek enflasyonist ortamda zaten zorlaşan hayat şartlarında daha da zorlanacaktır. Bahçelerin temizlenmeye, fındık toplama yevmiyelerinin belirlenmeye başladığı ve hasada sadece birkaç gün kaldığı bugünlerde fındık fiyatının TMO tarafından acilen en az 75 TL olarak açıklanmasını talep ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.