Dolar 18,8781
Euro 20,0073
Altın 1.101,15
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

CHP’den usulsüzlük iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, Sayıştay tarafından açıklanan Yerel İdareler Denetim Raporu’nda Giresun Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerin ortaya çıkarıldığını açıkladı.

CHP’den usulsüzlük iddiası!
Kasım 15, 2022 8:04 am
133

Giresun Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerin hem belediyeyi hem esnafı tükettiğini savunan Bektaş, “Sayıştay tarafından 2021 yılına yönelik hazırlanan rapor geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştır. Yayınlanan raporda birçok konuda usulsüzlüklerin tespit edildiği görülmektedir. Özellikle mevzuata göre kayıt sırasına göre ödenmesi gereken borçların sıra gözetilmeksizin ödendiği böylelikle alacaklı esnaf ve işletmeler arasında keyfi ayrım ve ayrıcalık tanındığı görülmektedir. Esnaf belediyeye verdiği mal ve hizmetin bedelini almak için beklerken keyfi uygulamalarla ödemelerde siyasi yakınlık gözetilerek ödeme yapılması şehir esnafına açıkça ihanet anlamını taşımaktadır” dedi.

Giresun Belediyesini usulsüzlüklerden vazgeçmeye davet eden CHP Merkez İlçe Başkanı Bektaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Raporda yapılan ödemelerin ise ödeme yetkisi olan yöneticiler dışında kişilerce imzalanarak ödendiğinin tespit edildiği belirtilmekte olup ödemelerdeki keyfiyet ve basiretsiz idarecilik bir kez de Sayıştay tarafından teyit edilmiştir. Yine Giresun Belediyesi tarafından yapılan 12 ihalenin açık ihale, 56 ihalenin ise pazarlık usulüne göre yapılarak ihalelerde pazarlık usulünün genel bir uygulama haline getirilmesi rapora yansımaktadır. Belediyenin pazarlık usulüne göre ihale yaparken de usulsüz şekilde üç istekliye davet gönderildiği ancak, ihalelere genellikle tek bir kişi tarafından fiyat teklifi verildiği, ihaleye katılamayacak firmaların davet edilerek ihalenin usulüne uygun yapıldığı izlenimi verilmeye çalışıldığı, yeterliliği olan esnafların yine keyfi olarak ihalelere davet edilmediği de raporda tespit edilmiştir. Tespiti yapılan bir diğer usulsüzlük ise yevmiye defterlerine usulsüz olarak geçmişe dönük kayıtlar işlenmesidir. Bu da görüldüğü üzere Giresun Belediyesi’ndeki keyfi ve beceriksiz yöneticilik anlayışını gözler önüne sermektedir. Kendi şahsi işyerinde bile uygulamayacağı mali yöntemleri Giresun Belediyesi’nde uygulayan yöneticilerin derhal bu keyfi ve usulsüz işleri terk etmesi ve özellikle belediyeye hizmet sunan esnafı borç batağına sürüklemekten vazgeçmesi,geriye kalan kısa sürede arsa satışlarında Özel İdare ile yarışa giren Belediye yönetiminin mali işlemlerde de girdiği usulsüzlük yarışından bir an evvel vazgeçmesi gerekmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.