Dolar 18,8893
Euro 20,0286
Altın 1.115,99
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

“Dayanışma”

Ağustos 12, 2022 5:42 am | Son Güncellenme: Ağustos 12, 2022 5:43 am
218

Hem ne “dayanışma”!

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Konya’da düzenlenen “5’inci İslâmî Dayanışma Oyunları”na “katılmış”.

Yanlış anlaşılmasın, “sporcu olmadığı için” katıl(a)mamış da, açılış toplantısında bulunmuş.

Duyan da zannedecek ki, KKTC sporcuları da yarışacağı için onları desteklemek maksadıyla Konya’ya gitti.

Ne yazık ki öyle bir şey yok.

Oyunlar Türkiye Cumhuriyetinin Konya şehrinde düzenlendiği halde, hem Türk, hem de Müslüman olan KKTC’nin adı bile yok.

Tatar devam ediyor; “2025’de başka bir İslâm ülkesinde de düzenlenecek, ona katılmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz”.

Olur…

Konya’dakine katılamıyorsun, başka yerdekine nasıl katılacaksın?

Hadi bakalım kolay gelsin.

Tatar Konya’ya gitmişken; “13’üncü Büyükelçiler Konferansı”nın, tema’sı “2023 ve Ötesinde Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi” olan toplantısında da bir konuşma yapmış…

Konferansın toplantı tema’sındaki o alabildiğine anlamlı; ahkâmlı, görkemli, alâyişli, asayişli, uhuvvetli, suhuletli ismine bir kere daha bakar mısınız?

“2023 ve Ötesinde Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi”…

Bravo… Kim bulduysa bu ismi, şahsım adına tebrik ve teşekkürlerimi arz ediyorum.

(Yalnız yanılmıyorsam, Akil’deki “a”nın üzerinde inceltme işareti olmalı).

Yeniçağ Gazetesi yazıyor;

“Abdülhamid Han gemisi kendi kara sularımızda geziyor. Daha önce gaz aranıp bulunamayan yerde gaz arayacak. Dağ fare doğurdu. Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, düzenlenen törenin ardından Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusuna doğru ilk görevine çıktı”.

(https://www.yenicaggazetesi.com.tr/dorduncu-sondaj-gemisi-abdulhamid-han-sig-sularda-gezmeye-basladi-daha-once-gaz-aranip-bulunamayan-yerde-gaz-arayacak-568514h.htm)

Lefkoşa’dan Sabahattin İsmail diyor ki; “Keşke Gemiye Kıbrıs’ı İngiliz’e veren Padişahın adı verilmeseydi… Saçma sapan Sevilla haritasında sıkıştırıldığımız yerler içinde kalan ‘Yörükler-1’ kuyusunda değil, meselâ ‘6.ıncı Parsel’de araştırma yapabilseydi”…

Evet teknolojik olarak âlemin en kuvvetli ve kudretli gemisi keşke Gazipaşa’nın 55 kilometre açığında kalmasaydı. Karpaz’ın açıklarından dönüp, GAZİMağusa’nın kıyısından, Derinya, İngiliz Üsleri, İskele, Leymosun, Kasaba’dan dolaşıp Poli’den Lefke sahiline geçse; en sonunda da dosta düşmana korku salıp Girne’de demirleseydi.

Bu saydığım güzergâhındaki derin araştırmalarını aşağı yukarı bir veya iki yılda ancak yapabilecek, dünyanın gözü de üzerinde olacaktı.

“Kıbrıs’ı İngiliz’e veren Padişah” şimdi Türkiye Kıbrıs arasında petrol-gaz arıyor…

Bundan daha güzel ne olabilir!   11 Ağustos 2022

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
Ağustos 21, 2022 8:09 am
Ağustos 1, 2022 4:58 am
Ocak 18, 2023 12:52 am
Eylül 3, 2022 5:27 am
Ağustos 27, 2022 4:17 am
Kasım 15, 2022 6:12 am
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.