Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 10°C
Çar 9°C

Deprem bölgesi için soba üretiyorlar

6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak deprem bölgesine destek faaliyetlerimiz aralıksız olarak devam ediyor.

Deprem bölgesi için soba üretiyorlar
Şubat 23, 2023 7:10 am
17

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı talimatlarıyla İl Müdürlüğü koordinesinde Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kaptan Ahmet Fatoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından çadır içi sobalar üretilmeye başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Bulancak Kaptan Fatoğlu Meslek Lisesini ziyaret ederek soba üretim çalışmalarını inceledi ve yerinde gözlemlerde bulundu. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tuncer Turan ile Bulancak İlçe milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu ve Kaptan Ahmet Fatoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Demir de hazır bulundu.

Soba üretiminin yapıldığı atölyelerde incelemelerde bulunarak öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Müdür Tosunoğlu’na, okul müdürleri tarafından yürütülen çalışmalar konusunda ayrıntılı bilgiler sunuldu.

Müdür Tosunoğlu çalışmalarla ilgili değerlendirmesinde; 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de Giresun Valiliği koordinesinde AFAD tarafından yürütülen yardım faaliyetlerinde Müdürlük olarak yer aldıklarını, meslek liselerinin de söz konusu çalışmalara fiili olarak destek verdiğini dile getirdi.

İl Müdürü Tosunoğlu, bu çalışmaların bir parçası olarak; Bakanlığın talimatıyla meslek liselerimizce üretimine başlanan çadır içi sobaların, mevsim itibariyle önemli bir ihtiyacı gidereceğine vurgu yaparken, üretimin tamamlanmasını takiben sobaların AFAD kanalıyla Kahramanmaraş İline ulaştırılacağı bilgisini paylaştı.

Bu vesileyle deprem sonrası yardım çalışmalarında özveri ve gayretle emeği bulunan tüm eğitim camiamıza bir kez daha teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.