Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 11°C
Çar 9°C

Depremzedelerin hesabına 10’ar Bin Lira yatırıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş’ta açıklamalarda bulundu.

Depremzedelerin hesabına 10’ar Bin Lira yatırıldı
Şubat 21, 2023 6:32 am
26

Bakan Süleyman Soylu, “Binaların yüzde 40’ında hasar tespit edildi. Delil toplanmadan enkaz kaldırılmıyor. Güvenlik gücünü üçe katladık.’ dedi. Salgın hastalık, enfeksiyon gibi bir yayılımın söz konusu olmadığını belirten Bakanımız Sn. Süleyman Soylu “Her tarafa herkese en yüksek noktaya kadar ulaşılmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği depremzedelere her aileye yardım konusunda 335 bin 956 aileye 10’ar bin lira hesaplarına gönderildi” ifadelerini kullandı.

“Her tarafa herkese en yüksek noktaya kadar ulaşılmaya çalışılıyor” diyen Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği depremzedelere her aileye yardım konusunda 335 bin 956 aileye 10’ar bin lira hesaplarına gönderildi” dedi.

Soylu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Burada yine başka bir süreci daha söylemek istiyorum 1833 dernek ve sivil toplum kuruluşu bölgede destek ortaya koymaktadır. İyi niyetli olanlar olduğu gibi çok az da olsa bunun istismarını yapanlar olabilir. Sivil Toplumla ilişkili genel müdürlüğümüz gerekli tüm denetimleri almıştır.

Bağış ayrı yardım ayrı. Onun için toplanan bağışlarla ilgili ne harcandı, ne kadar harcandığı aynı istikamette devam edecektir. Bizim çalıştığımız dernekler zaten bunu ister. “Bizi denetleyin, bizim bağışçılara karşı mahcubiyet içinde olmayalım diye.” Bunu istismar eden varsa da bu konuda devletle eş koşmaya çalışan varsa gereği yerine getirilir, getirilecektir.

Şehirler normalleşmeye başladığında tahliye edilen vatandaşlarımız şehirlere döneceklerdir. Burada onların hayatının ilk 1 yıl ihtiyaçlarını gerçekleştirebilecek bir hali sağlamaya çalışacağız. Asayişle ilgili bir dedikodu aldı başını gitti. Her alanda süreci nasıl sekteye uğraşırız için uğraşanlar var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.