Dolar 18,8849
Euro 20,1492
Altın 1.115,17
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Dikkat! Giresun’da EGEDES başlıyor

Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların tespiti için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulamaya girdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un hava kirliliğine karşı başlattığı Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi Giresun’da hayata geçiyor. Çevreyi kirleten araçlar sistem sayesinde birkaç saniyede tespit ediliyor.

Dikkat! Giresun’da EGEDES başlıyor
Eylül 19, 2022 8:52 am
191

Konuyla ilgili Giresun Valiliğinden yapılan açıklama şöyle;

“Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının daha yaşanabilir bir çevre oluşturma ilkesi doğrultusunda ulaşım kaynaklı hava kirliliğinin çevre üzerine olan olumsuz etkilerinin azaltılması amacı ile Savunma Sanayi Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) kurularak tüm illere Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazları gönderilmiştir. EGEDES ile;  yol kenarına, araç üzerine veya herhangi bir platforma yerleştirilen cihaz ile yoldan geçen araçların plakaları okunmakta olup internet üzerinden Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemine bağlanarak egzoz ölçümünü yaptırıp yaptırmadığı anında sorgulamakta ve birkaç saniye içerisinde araç görüntüsü ile beraber sonuç raporlanmaktadır. Böylelikle trafiği aksatmadan hızlı ve etkin bir şekilde araçların kontrolü yapılmaktadır. Giresun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) kapsamında trafikte seyir halinde bulunan araçların egzoz gazı emisyon ölçümünün bulunup bulunmadığı Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazları ile sorgulanacak olup egzoz gazı emisyon ölçümü bulunmayan araçlara 2872 sayılı Çevre Kanunu 20.Maddesi (a) bendi 1.paragrafı doğrultusunda 2022 yılı için 2.815 TL idari para cezası uygulanacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.