Dolar 18,8858
Euro 20,1383
Altın 1.116,64
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Din görevlilerine yönelik Talim ve Tashih-i Huruf Kursu

İl Müftülüğünce din görevlilerinin Kur’an’ı Kerim’i doğru ve güzel okuması ve mesleki bilgilerine katkı sunması amacıyla Talim ve Tashih-i Huruf Kursu başlatıldı.

Din görevlilerine yönelik Talim ve Tashih-i Huruf Kursu
Eylül 28, 2022 6:32 am
171

Giresun İl Müftülüğü tarafından imam hatip ve müezzin kayyımların bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla üç ay süreli Talim ve Tashih-i Huruf Kursu açıldı. 16 din görevlisinin katıldığı kursun açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Topcan, ”Kardeşlerim! Bu çalışmayı angarya olarak görmeyin lütfen. Hepinizce malumdur Efendimiz (s.a.v.); ‘iki günü aynı olan aldanmıştır.’ buyuruyor. İnsan kendini geliştirmelidir. Yaşadığı çağın ihtiyaçlarına cevap verebilmelidir. Bedenen cemaatin önünde olmak yetmiyor, bilgi bakımından da önde olmalıyız. Bu çalışmalarla Hocalarımız arasında var olan iş birliğinin artırılmasını hedefliyoruz. Sizler toplumun liderlerisiniz. Din görevlisi gelişirse toplum gelişir. Buna gönülden inanıyorum. Geleceğimizin, istikbalimizin sağlam bir zeminde inşası ve sizlerin meslek hayatınızda daha mutlu ve başarılı olması için sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Bu, güzel bir çalışma. Devletimize, milletimize teşekkür ediyorum. Katkı ve katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Rehber öğreticimiz değerli Osman Öztürk hocamıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim başarılı kılsın” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.