Dolar 18,8866
Euro 20,1067
Altın 1.114,07
BİST 5.324,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 15°C

Diyanet toplumun harcıdır 

Din görevlileriyle bir araya gelen İl Müftüsü Ramazan Topcan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milletin ve tüm insanlığın selameti ve geleceği için çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Diyanet toplumun harcıdır 
Eylül 2, 2022 6:30 am
200

İl Müftüsü Ramazan Topcan din görevlileriyle bir araya geldi. Alucra ve Çamoluk’ta bir dizi programa katılan İl Müftüsü Topcan daha sonra din görevlilerine hitap etti.

Müftü Topcan, hiçbir ayrım yapmaksızın toplumun tüm kesimlerine ulaştıklarını belirterek, “Başkanlığımız, milletimizin harcıdır. Sarıklı mücahitler hep bu millete önderlik etmişlerdir. En zor zamanlarda milletin önünde olmuşlardır. Millet, hocalarına her dönem sahip çıkmıştır. Millet, milli ve manevi problemlerini hocaları ile aşmıştır. Başkanlığımız yediden yetmişe herkesle ilişkili bir teşkilattır. Başkanlığımız güçlü bir teşkilattır. Hocalarımız, Peygamber varisleridir. Kur’an kurslarımız, Suffa’nın varisidir. Camilerimiz, Mescid-i Haram’ın varisidir. Biz, sadece kamu görevlisi değiliz, bir medeniyetin temsilcisiyiz.” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ İNSANLIĞIN DERDİDİR

İnsanlığın derdini kendilerine dert edindiklerini ifade eden Müftü Topcan, “Yolu camiden geçmeyen hiçbir çocuğumuz kalmasın istiyorum. Sokaklarımızda asık suratlı insanımız olmasın istiyorum. Alimlerini kaybeden milletler, geleceğini kaybeder. Yetim olarak yaşarız vatansız ise asla. Cennet vatanda yaşamanın bir bedeli var. Ya şehit ya gazi. Bu millet Peygamber (a.s.) övgüsüne mazhar olmuş bir orduyu bağrından çıkarmış bir millettir. Yarınların nasıl olacağı, bugün nasıl çalıştığımıza bağlıdır. İslam toplumlarının ezilmişliği düşmanlarından değil, kendi zaaflarından, birbirleri ile çekişmelerinden olmuştur. Bizim elimizle bir çocuğumuzun gönlüne Kur’an sevgisinin düşmesi ne kadar büyük bir sevap ise, bizim yüzümüzden İslam’a karşı bir çocuğumuzun kalbine soğukluk düşmesi de bu kadar büyük bir vebaldir. Amacımız iyi insan yetiştirmektir.” diye konuştu.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLMELİDİR

Azim ve gayretle çalışılması gerektiğini belirten Topcan şunlara yer verdi: “Ciddi bir muhasebeye ve tefekküre ihtiyacımız var. İmkanları hakkıyla kullanıp kullanmadığımıza şiddetle ihtiyacımız var. Daha sistemli ve koordineli çalışmalıyız. Her kadro ve kademe ile sistemli çalışmalıyız. Daha güzel şeylere imza atmalıyız. İyiye değil mükemmele ulaşmalıyız. İyi için değil mükemmel için çalışmalıyız. 100 adım atma imkânımız varken 95 adım atmışsak 5 adımın hesabını vermeliyiz. Bunun ıstırabını hissetmeliyiz. Hissedebilsek zaten ihmale sebep olamayız. Bilir misiniz ihmal ettiğimiz, hal hatır edemediğimiz her bir gencimiz, yarın bana niye ulaşmadınız diye soracak, dava edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.