Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 20°C
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 10°C

DOKAP’tan 15 projeye destek

10’u özel idare 4’ü tarım ve 1’i eğitim projesi

DOKAP’tan 15 projeye destek
Şubat 3, 2023 6:56 am
67

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca, Giresun’da eğitim, tarım, ulaşım, turizm ve sulama alanlarında uygulanacak 15 projeye destek verilecek. Vali Enver Ünlü, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında organize edilen toplantıda, projelerin Giresun’a sağlayacağı kazanımlar hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Tanıtımları yapılan projelerin protokolü, Vali Ünlü, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Angın arasında imzalandı. Projelerin 10’u İl Özel İdaresi, 4’ü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 1’i de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilecek.

Giresun İl Özel İdaresine Ait Projeler;

ALUCRA SUBAŞI KÖYÜ SULAMA SUYU TESİSİ ONARIM TESİSİ PROJESİ

Proje kapsamında; mevcut dik beton kanallarda meydana gelen sızıntılardan dolayı tarım arazileri kısıtlı sulanabilmekte iken 850 m dik beton kanal ve 20 adet priz kapağı yapımı ile 66 ha alanın sulamaya açılması planlanmakta.

ALUCRA KABAKTEPE KÖYÜ SULAMA HAVUZU ONARIM İNŞAATI YAPIM İŞİ PROJESİ

Proje kapsamında; yeterli miktarda su sağlamak için mevcut 288 m3 depolama hacmi ve 1,5 m yüksekliğinde havuz onarımı yapılarak 13*13*1,5 m betonarme havuzun yan duvarları ve tabanına 0,15 cm kalınlığında demirli betonla kaplamak suretiyle sulama suyunun tarım arazilerine ulaştırılması sağlanacak.

ÇAMOLUK USLUCA KÖYÜ SULAMA SUYU TESİSİ ONARIM TESİSİ PROJESİ

Proje kapsamında; mevcut dik beton kanallarda meydana gelen sızıntılardan dolayı tarım arazileri kısıtlı sulanabilmekte iken 1.000 m dik beton kanal yapımı ve 240 m dik beton kanal yenileme ile 66 ha alanın sulamaya açılacaktır.

ÇAMOLUK ÇAKILKAYA KÖYÜ SULAMA SUYU TESİSİ ONARIM TESİSİ PROJESİ

Proje kapsamında; 1.000 m dik beton kanal ve 240 m dik beton kanal yenileme ile 66 ha alanın sulamaya açılması planlanmakta.

ŞEBİNKARAHİSAR YEDİKARDEŞ KÖYÜ SULAMA SUYU TESİSİ ONARIM TESİSİ PROJESİ

Proje kapsamında; 1.300 m dik beton kanal ve 20 adet priz kapağı ile 66 ha alan sulamaya açılacak.

ŞEBİNKARAHİSAR EVCİLİ KÖYÜ SULAMA SUYU TESİSİ ONARIM TESİSİ PROJESİ

Proje kapsamında; 1.000 m dik beton kanal ve 20 adet priz kapağı ile 66 ha alan sulamaya açılacak.

GÖKSU TRAVERTENLERİ TURİZM ALANI ALTYAPI, SU VE YOL DÜZENLEME İŞİ PROJESİ

Proje kapsamında; 350 metre beton yol, otopark, 555 m² küp taş parke yol, duvar, 500 metre su hattı, 1 adet ahşap soyunma kabini ve WC, ahşap büfe, 2 adet taş maden suyu çeşmesi ve çevre düzenlemesi yapılması planlanmakta.

BAYINDIR SAPAĞI 03 KKN YY İLT. BAYINDIR-TOKMADEN-BEKTAŞ (MR) PROJESİ

Proje kapsamında; 4 Kontrol Kesim Numaralı güzergâhta 6,50 km Yol Onarım, 6,50 km Stabilize Kaplama ve sanat yapıları yapılması planlanmakta.

DERİNDERE SAPAĞI 19 KNN YY İLT.-GÖL YANI OBASI PROJESİ

Proje kapsamında; 20 Kontrol Kesim Numaralı güzergâhta 4,00 km Beton Kaplama yapılması planlanmakta.

KÜMBET (MR)-ÇEĞERLİ OBA-AĞMAŞAT-ÇIKRIKKAPI-ÇAKRAK (MR) PROJESİ

Proje kapsamında; 8 Kontrol Kesim Numaralı güzergâhta 10,00 km 2. Kat Asfalt Kaplama yapılması planlanmakta.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ait Projeler;

KÜLTÜR DOSTU OKUL PROJESİ

Proje kapsamında; kültür dostu okul hayata geçirilecek, il genelinde 3-6 yaş grubu çocuklara geleneksel oyunlar ulaştırılmak ve oyuncak müzesi kurularak tarihsel oyun ve oyuncak sürecini yaşatmak amaçlanmıştır. Giresun’da bulunan Fındıkyurdu Anaokulu içerisinde 2019 yılında yapılmış olan fakat eksikliklerinden dolayı kullanamayan 25 metrekarelik masal evi bakım ve onarımdan geçirilerek kullanıma açılacak. Dış alanda bulunan pergoleye ise amfi tasarımı yapılacak. Okulda görev yapan öğretmenler yapılan planlama ile ayda 3-6 yaş grubu 322 öğrenciye oyun yöntemi ile eğitim verecek. Ayrıca geleneksel oyun ve oyuncakları bir araya getirmek için ulusal düzeyde e-twinning projesi başlatılacak.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne Ait Projeler;

SİYEZ BUĞDAYI SİLO TESİSİ VE FASÜLYE ŞOKLAMA MAKİNASI ALIMI PROJESİ

Proje kapsamında; Çamoluk Ziraat Odası ve Çamoluk Kadın Üreticiler Kooperatifi bünyesinde işletilecek tesise tüp helezon silolar Hacim 703 m3, yanal alan 351 m², toplam alan 452 m² olmak üzere 2 adet silo kurulumu ile kuru fasulyeyi böcek zararlarından korumak için şoklama makinası alınacak. Çamoluk ilçesinde üretilen ve Coğrafi İşaret alan fasulye ile siyez buğdayının muhafaza edilerek yıl boyu tedarikinin sağlanması, bu sayede yerel halkın yaşam kalitesini iyileştirerek bölgede sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek projenin genel hedefleri.

MAVİYEMİŞ VE ARONYA YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ

Proje kapsamında; Eynesil ilçesi Ören beldesinde 50 dekar alanda Maviyemiş ve 30 dekar alanda Aronya üretimi yapılarak bölge kalkınmasına katkıda bulunulacak.

MERALARDA HAYVANLAR SUSUZ KALMASIN PROJESİ

Proje kapsamında; Giresun ili Merkez, Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerindeki mera ve yaylak alanlarında toplam 600 adet suluk/sıvat yaptırılarak ihtiyaç bulunan bölgelere yerleştirilecek.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNDE BAKIM VE BESLEME ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLEREK HAYVAN REFAH DÜZEYİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ

Proje kapsamında; Giresun ili ve ilçelerinde yaşayan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi olan Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesinin alt projelerinde ve Ulusal Soy Kütüğü Bilgi Sistemine (SOYBİS) kayıtlı yaklaşık 80 yetiştiriciye, ihtiyaçları doğrultusunda, 20 Adet şaftlı koyun kırkım makinesi, 20 adet bileme makinesi, 130 adet kilitli çift yönlü metal ot yemlik ve 350 adet tek yönlü metal ot yemliği (kombi yemlik) ile 50 adet şamandıralı hayvan suluğu dağıtımı yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.