Dolar 18,8894
Euro 19,9922
Altın 1.113,44
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Emin ellerde Giresun’u geziyorlar

Giresun’a fındık hasadı için Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları emin ellerde, hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Emin ellerde Giresun’u geziyorlar
Ağustos 20, 2022 7:42 am
214

Aksu Mahallesinde bulunan Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri Konaklama Merkezi’nde aileleri ile birlikte konaklayan tarım işçisi çocukları, öğretmenlerin kontrolünde derslerine devam ediyor. Öğrencilerin zayıf oldukları kazanımlar, tamamlanmaya çalışılıyor. Proje kapsamında öğrenciler ile akademik, sosyal etkinlikler düzenleniyor. Öğrenciler, eksik oldukları derslerden destek eğitimi alırken toplum hayatını öğreten, Giresun’u tanıtan etkinliklere de katılıyor.

İl Özel İdaresinin desteğiyle Giresun Adası’na giden çocuklar, adadaki tarihi kalıntıları, kuşları ve bitki örtüsünü incelediler. Rehber eşliğinde adada tarihi bir yolculuğa çıktılar. Hayatlarında ilk defa bir adaya çıkan, gemiye binen öğrenciler; Karadeniz’deki yolculuğun keyfini sürdüler.  Yolculuk dönüşü Giresun Müzesi ve Giresun Kalesi’ni gezen öğrenciler Giresun tarihi, kültürü, doğası hakkında bilgilendirildiler.

Okul içinde yapılan derslerden, etkinliklerden memnun olduğunu dile getiren öğrenciler, düzenlenen geziler sayesinde Giresun’u daha iyi tanıdıklarını ve tanıdıkça sevgilerinin arttığını belirttiler. Proje kapsamında öğrencilere kahvaltı, öğle yemeği, giysi, kırtasiye, oyuncak hizmetleri de verilmekte. Türkiye’deki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi’nin amacı bahçenin olumsuz çalışma koşullarından çocukları uzak tutmak ve kendileri, ülkeleri için sağlıklı bir gelecek sağlamak. Proje Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile PİKOLO Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ortaklaşa yürütülmekte. Giresun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleştirilen proje kadrosu Ahmet Aydın (takım lideri), Mete Durmuş (Türkçe), Umut Başustaoğlu (beden eğitimi), Emel Tığlı (PDR), Niyazi Tabak (müzik), Pınar GÜNGÖR (okul öncesi), Yasemin Güngör (sınıf öğretmeni)’den oluşmakta. 25 Temmuz 2022’de başlayan ders ve etkinlikler Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.