Dolar 18,8850
Euro 20,1812
Altın 1.115,54
BİST 5.324,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Ergun Özdemir vefat etti

Giresun siyasi yaşamında önemli bir yere sahip olan Opr. Dr. Ergun Özdemir vefat etti.

Ergun Özdemir vefat etti
Ekim 2, 2022 4:27 am
236

İlimizin ilk Genel Cerrahlarından olan siyasi yaşamına Başbuğ Alparslan Türkeş’in direktifleri ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu olarak başlayan, 1980 darbesi sonrası Anavatan Partisini kuran, 1991 seçimlerinde Türkiye genelinde en fazla 2. Sırada tercihli oy oranı alarak milletvekili seçildikten sonra Doğru Yol Partisinde siyasi yaşamını sürdüren Ergun Özdemir bir süredir yakalandığı amansız hastalık sebebiyle tedavi gördüğü Ordu’daki özel bir hastanede Hakk’ın rahmetine kavuştuğu öğrenildi.

Özdemir’in cenaze töreni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

ERGUN ÖZDEMİR KİMDİR?

İlk, Orta ve Lise tahsilini Giresun’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doktor olarak mezun olduktan sonra Genel Cerrahi Uzmanlığı eğitimini tamamladı. Eğitim süresince İstanbul Giresun Yüksek Tahsil Talebe Cemiyeti Başkanlığında bulundu. Alpaslan Türkeş’in direktifleri ile Milliyetçi Hareket Partisinin Giresun’da ilk kurucusu oldu. Giresun Sosyal Sigortalar Kurumu ve Devlet Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanlığı görevini yaptı. 1980 Darbesinde yasaklılar arasına dahil edildi. 1983 yılında Anavatan Partisinin Giresun Kurucu İl Başkanı olarak partisini teşkilatlandırdı. Aynı yıl yapılan seçimlerde 1. Sıradan Milletvekili adayı olmasına rağmen darbeciler tarafından veto edilerek adaylığı iptal edildi. 1987 seçimlerimde yeniden aday olmasına rağmen az bir farkla milletvekilliğini kaybetti. Bu dönem sonrasında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşarlığı, Başbakanlık Danışmanlığı, Vakıflar Bankası İdare Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu. 1991 seçimlerinde Türk siyasi tarihinde ilk kez uygulanan tercihli milletvekilliği seçimlerinde adından söz ettirdi. Turgut Özal’dan sonra ANAP Genel Başkanı olan Mesut Yılmaz ile yıldızının barışmamasından dolayı 1991 seçimlerinde partisinin Giresun Milletvekilliği sıralamasında 4. Sıraya konularak adeta saf dışı bırakılmak istendi. Ancak elim bir trafik kazasına kurban giden meşhur siyasetçi Adnan Kahveci’den sonra en fazla oy oranı ile milletvekili seçilen

ikinci isim oldu. 19’ncu dönemde milletvekili seçilmesinden hemen sonra genel başkanı Mesut Yılmaz’a tavrından dolayı partisinden istifa ederek Doğru Yol Partisi (DYP)’ne geçti. 20’nci dönemde DYP çatısı altında ikinci kez milletvekili seçildi. 21’nci dönemde Giresun’dan adaylığı kesin gözüyle bakılırken, 1. Sırada DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in olduğu İstanbul 3. Bölge 4. Sıradan milletvekili seçimlerinde aday olmasına rağmen seçilemedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde Giresun’a yaptığı yatırımları ile dikkat çekti. Ankara’da 1 Sağlık Meslek Lisesi (SML) varken Giresun’da 2 adet SML bulunması eleştiri konusu oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Plan Komisyonu Üyeliği sırasında 1 gecede kanunlaştırdığı ve Giresun’a kurulması planlanan 14 adet özellikli Anadolu Meslek Lisesi ile dikkatleri üzerine çekti. Türkiye’nin o zaman 2. Olimpik yüzme havuzunun Giresun’a kurulması aşamasında hem takdir hem de eleştiri almıştı.

Evli ve iki çocuk babası idi.

HABER/ÖZGEÇMİŞ: CANDEMİR SARI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.