Dolar 18,8909
Euro 20,0129
Altın 1.113,61
BİST 5.287,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Espiye MYO öğretim üyesine TÜBİTAK desteği

“Unlu Gıda Endüstrisinde Kullanılmak Üzere Termofilik Anoxybacillus Türlerine Ait alfa-Amilazların Potansiyellerin Değerlendirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ile desteklendi.

Espiye MYO öğretim üyesine TÜBİTAK desteği
Ağustos 25, 2022 5:30 am
200

Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Efe, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Karaoğlu ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Şaban Beriş  danışmanlığında, ETKA Biyoteknoloji ve Danışmanlık LTD. Şirketi’nin yürütücüsü olduğu, “Unlu Gıda Endüstrisinde Kullanılmak Üzere Termofilik Anoxybacillus Türlerine Ait alfa-Amilazların Potansiyellerin Değerlendirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ile desteklendi. Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflendi. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecek. Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmakta. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.