Dolar 18,8827
Euro 20,0405
Altın 1.117,03
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Espiye’de Aşure ikram ettiler

Espiye ilçe Müftülüğü tarafından vatandaşlara ‘Aşure günü’ olması dolayısıyla aşure ikramında bulunuldu.

Espiye’de Aşure ikram ettiler
Ağustos 11, 2022 5:59 am
185

İlçe Müftülüğünce organize edilen ve Merkez Cami bahçesinde düzenlenen etkinlikte Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve ilçe Müftüsü Osman Gülbe, tarafından öğle namazı sonrasında vatandaşlarımıza aşure ikram edildi.

Program öncesi Merkez camiinde ilçe Müftüsü Osman Gülbe “Muharrem ayı ve aşure ” günü ile ilgili sohbet ederek, kerbela ve tüm şehitlerimiz için dua yaptı.

İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Aşure Günü’nün paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, “Muharrem ayına girdik. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. Muharrem ayı çok faziletli bir ay. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Rabbim birbirimize karşı olan sevgimizi ve saygımızı, üzerimize vermiş olduğu bolluğu arttırsın.” dedi.

Gülbe, Muharrem aşure günü vesilesiyle vatandaşlarımızın bu anlamda özel günlerini de tebrik ediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun diyoruz. Allah ülkemizi, milletimizi her daim bu bayrak altında bu ezanlar eşliğinde bu toprak üzerinde yaşamayı nasip etsin diyelim” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Muharrem ayı vesilesi ile fitne, kavga ve karışıklıkların son bulmasını, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini diliyor ve bu vesile Peygamber Efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin başta olmak üzere hak ve hakikat uğruna aziz canlarını feda eyleyen Kerbela şehitlerini rahmetle anıyorum” dedi.

Aşure dağıtım programına katılan Kaymakam Taner Tengir, Muharrem ayını idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

(FİKRET BIYIK)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.