Dolar 18,8830
Euro 20,1488
Altın 1.116,33
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Espiye’de mescid-i aksa 4-6 yaş Kur’an kursu açıldı

Espiye ilçe müftülüğüne bağlı Mescidi Aksa camiinde 4-6 yaş Kuran kursları düzenlenen törenle eğitim öğretime başladı.

Espiye’de mescid-i aksa 4-6 yaş Kur’an kursu açıldı
Eylül 27, 2022 2:11 am
186

Espiye ilçe Müftülüğümüz tarafından Mescidi Aksa Cami bünyesinde 4 derslikli 70 öğrencinin eğitim gördüğü 4-6 yaş Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı

Kurs öğreticisi Emine Merke’in sunduğu programda minik öğrenci Ömer Yağız Karadeniz Kur’an-ı kerim okudu. Espiye Belediyesi öğrencilere su matarası dağıttı. Minik öğrenciler kaymakam ve başkana çiçek takdim ettiler. Programda ilçe Müftüsü Osman Gülbe ve ilçe Kaymakamı Taner Tengir birer konuşma yaptı.

İlçe Kaymakamı Taner Tengir, “Geleceğimizin teminatı olan bizim en büyük mutluluk kaynağımız çocuklarımızdır. Onların iyi yetişmesi devletimizin görevi olduğu kadar biz ana babaların da görevidir. Ana baba olmak sadece çocukların karınlarını doyurmak değildir.

Karınlarını doyurduğumuz çocukların gönül dünyalarını, akıl dünyalarını da doyurmalıyız. Ana babalar olarak evlatlarımızı geleceğe hazırlarken dini,milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesi çok önemlidir” şeklinde konuştu. Tengir, kursların hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek minik öğrencilere başarılar diledi.

“Evlatlarınız emin ellerde, gözünüz arkada kalmasın” diyen ilçe Müftüsü Gülbe, “Gençlerimizin ve bayanlarımızın böyle kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor. Kurslarımızda hem Kur’an-ı Kerim eğitimi hem de temel dini bilgiler eğitimi verilmektedir. Kurslara katılan öğrencilere kurslarımızın faydalı olmasını diliyorum.

Kurslarımızda büyük katkısı olan kaymakamımıza, belediyemize, eğitim ve öğretim veren görevlilerimize, Müftülüğümüzü tercihlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Müftü Gülbe, 4 yaşından itibaren çocuk, genç, yaşlı tüm vatandaşları kurslara beklediklerini kaydetti. 2022-2023 Eğitim öğretim sezonu 4-6 yaş Kur’an kursları açılış törenine, İlçe Kaymakamımız Taner Tengir, Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, İlçe Müftümüz Osman Gülbe, Kuran Kursu öğreticileri, din görevlileri ile veliler katıldı.

(FİKRET BIYIK)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.