Dolar 18,8845
Euro 20,0507
Altın 1.099,94
BİST 5.223,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 12°C

Espiye’de umrecilere seminer düzenledi

Espiye İlçe Müftülüğü, umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek olan 20 kişiye “Umre Semineri” düzenledi.

Espiye’de umrecilere seminer düzenledi
Kasım 9, 2022 7:31 am
135

Espiye Müftülüğünce umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlara yönelik düzenlenen seminerde konuşan İlçe Müftüsü Osman Gülbe, “İlçemizden umreye gidecek olan umrecilerimize eğitim semineri düzenledik. Amacımız, kutsal topraklara umre ibadeti için gidecek olan vatandaşlarımızı bilgili, bilinçli bir şekilde uğurlamak ve oradaki umre ibadetini usulüne uygun yaparak kazasız belasız günahlarından arınmış bir şekilde tekrar sevdiklerine, memleketlerine döndürmektir” dedi.

Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan’da yaptığı konuşmada, “Umre ibadetini yerine getirmek üzere kutsal beldelere gidiyorsunuz. Orada bulunduğunuz süre içerisinde Hz. Peygamber’in (s.a.s.) huzurunda bulunduğunuzu, bastığınız topraklara bir zamanlar onun ayak bastığını, gördüğünüz yerleri bir zamanlar onun gördüğünü unutmayınız. Orada renkleri farklı, dilleri farklı, kültürleri farklı pek çok insan göreceksiniz. Bu insanların tamamının aynı gaye için orada bulunduklarını ve hepsinin Âdem’in çocukları olduğunu unutmayınız.

Orada bulunduğunuz süre zarfında vaktinizi tavaf ile namaz ile Kur’an okumakla, tesbih-tehlil ile geçiriniz ve duaların makbul olduğu o kutsal yerlerde başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslümanlar için dua ediniz. Ayrıca görevlilerin sizlere sunacağı hizmetlerden yararlanınız ve kurallara riayet ederek temizliğe dikkat ediniz.”

Seminerin ardından umrecilere Espiye Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından aşı yapıldı.

Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan,İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Umre görevlisi Mehmet Şahan ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı. Espiyeli 20 umreci 15 Kasım Salı günü akşam namazı sonrası  Ulu camide yapılacak törenin ardından kutsal topraklara uğurlanacak.

(FİKRET BIYIK)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.