Dolar 18,8833
Euro 20,1366
Altın 1.116,32
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Giresunlu Bilir, TÜRSAB’a aday!

Özel bireylerin istihdam edildiği Bi Nefes Cafe’de Giresun’da faaliyet gösteren turizm acenteleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Ali Bilir, “50.Yılını Kutlayan TÜRSAB ile aynı yaştayım. Hep birlikte güzel günler bizleri, seyahat acentelerimizi bekliyor. Bu sefer “Acenteler Kazanacak” dedi ve Giresunlu acente yetkililerinden destek istedi.

Giresunlu Bilir, TÜRSAB’a aday!
Eylül 22, 2022 5:21 am
168

Giresun’un turizm destinasyonları anlamında çok güçlü bir şehir olduğunu ifade eden Bilir, “Giresun’da seyahat acentelerimizi güçlendirmemiz lazım. Giresun’u tanıtıp, daha çok turist gelmesi için bu sayıları da artırmamız lazım. Bir yerde seyahat acentesi ne kadar çoksa orayı gelen ziyaretçi sayısı ve turist sayısı o kadar çoktur. Giresun’da 17 tane acentemiz varsa onları mutlaka yurt içindeki ve yurt dışındaki fuarlara götürüp Giresun’u tanıtmalarını sağlamamamız lazım. Seyahat acenteleri kendini tanıtmaz, otel, rehber, yöresinin kültür, tarih ve doğal güzelliklerini tanıtır. Bu meslek çok kutsal bir meslektir bunun yürümesi ve gelişmesi lazım. İnsanların bu işi yapmaktan korkutulmaması lazım” diye konuştu.

TÜRSAB’da artık değişimin gerekli olduğunu vurgulayan Ali Bilir şunları kaydetti;

“Uzun süredir istişare ettiğimiz arkadaşlarımızın talepleriyle aylarca yapılan değerlendirmeler sonucunda aday olarak acentelerimizin huzuruna çıktım. Söyleyeceklerimiz tamamen doğruyu anlatmak. Birliğe nasıl sahip çıkıldığını anlatmak. Herkesin kullanacağı oya sahip çıkması gerektiğini anlatmak. Bunun için yola çıktık. Acentelerimiz ancak bu mesleğe sahip çıkıp seçime gelip oylarını kullanırlarsa ve özgür iradeleriyle en uygun adaya oyunu verirlerse TÜRSAB hem tek adamlıktan kurtulacak hem de yıllarca hep ben yöneteyim algısından kurtulacaktır. 3 yıllığına yeni birisini denemek yeni bir heyecandır, yeni bir dinamizmdir. Değişim her zaman iyidir. O yüzden değişim bu dönem şart. Seyahat acenteleri mesleğine bu dönem yeni bir kan oluşturamazsak yeni bir ivme getiremezsek tamamen eskiye dönüş olacak. Belki de önümüzdeki 3-5 yıl sonra seyahat acenteleri diye bir şey kalmayacak. Her anlamda belediyeler, il kültür ve turizm müdürlükleri, ticaret odaları olmadan otoriteyle bir iş birliği olmadan sadece TÜRSAB hiçbir yere gidemez. Yani ben bilirim, ben yaparım, ben anlıyorum yaklaşımı bizi hiçbir yere götürmez. Bizi 5 seneden beri yerinde saydırdı. Acentelerimiz bunu çok iyi biliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.