Dolar 18,8939
Euro 20,0569
Altın 1.121,99
BİST 5.212,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 15°C

Göksu, Pamukkale’yi artmıyor

“Karadeniz’in parlayan yıldızı Giresun olacak”

Göksu, Pamukkale’yi artmıyor
Temmuz 21, 2022 5:25 am
220

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun’un son yıllarda turizm alanındaki yatırımlar ile bu alanda ki yükselişini sürdürürken, yeni bir turizm cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Türkiye ve dünyanın birçok yerinden insanların dikkatini çeken Karadeniz’in parlayan yıldızının Giresun olacağının altını çizen Milletvekili Öztürk, Kuzalan Tabiat Parkında bulunan ve çevre düzenlemeleri devam eden, Göksu Travertenleri, Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl’ün şimdiden yerli ve yabancı birçok ziyaretçisini ağırlamaya başladığını kaydetti. Milletvekili Öztürk, tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile Giresun’un turizm potansiyelinin çok yüksek olduğu ve bu güzelliklerin ve zenginliklerin ülkemize ve dünyaya tanıtılması, bunun yanında bu güzelliklere ulaşılabilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Milletvekili Öztürk, Mavi Göl ve Göksu Travertenlerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.  “Daha önce bildiğiniz gibi Kuzalan Şelalesini Kuzalan Tabiat Parkı ilan etmiştik ve muazzam bir ilgi görmüş, devamında ise Mavi Gölü tabiat parkı içerisine almıştık. Yine bu vadi içerisinde Aksu Deresine karışan Göksu Deresi üzerinde yer alan tabiat harikası travertenler vardı. Benim de köyüm olan Pınarlar köyünde sodalı suyun yeraltından çıktıktan sonra oluşturduğu travertenler görenlerin ilgisini çekiyordu. Bu doğal travertenleri İl Özel İdaresinin çalışmaları ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile turizme kazandırmak için çalışmalara başlamıştık. Yapımı hızla devam eden Göksu Vadisi Projesi içerisinde irili ufaklı küçük göletler ve bu göletlerin arasında ise ziyaretçiler için yürüyüş yolları yapıldı. Mineralli suların aktığı alandaki yürüyüş yolları bir süre sonra beyaz rengi alırken, göller ise turkuaza büründü” dedi.

Uzun vadede yapılacak diğer turizm çalışmaları ile Giresun’un adeta bir turizm merkezine dönüşeceğini vurgulayan Milletvekili Sabri Öztürk; “Uzun vadede Göksu Vadisi üzerinde var olan değirmenleri restore etmeyi ve devamında Mavi Göl ile arasındaki vadiyi yürüyüş yollarına kavuşturmayı düşünüyoruz. Yavuzkemal’deki tarihi köprüleri restore ettirdik. Böylece tarihi kemer köprüleri, travertenleri, şelaleleri, turkuaz renkli gölü ile Giresun doğa harikası bir turizm merkezi olacak” dedi.

Milletvekili Öztürk, konum olarak bu doğal yapıların önemli turizm merkezlerinden yaylaların yol güzergahında yer aldığı belirterek şunları söyledi;

“Aksu ve Göksu Derelerinin birleştiği nokta çok önemli turizm merkezlerinden Kümbet ve Kulakkaya Yaylalarının tam arasında bir noktada yer alıyor. Böylelikle bu bölge hem yaylaları hem şelaleleri, vadileri, Mavi Göl’ü ve Karadeniz’in Pamukkale’si olmaya aday travertenleri ile ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.