Dolar 18,8898
Euro 20,1023
Altın 1.112,79
BİST 5.319,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 15°C

Göksu’ya ziyaretçi akını

Karadeniz’in Pamukkale’si olarak tabir edilen Giresun Göksu Travertenleri büyük ilgi görüyor.

Göksu’ya ziyaretçi akını
Eylül 5, 2022 6:51 am
280

Dereli ilçesinde yer alan Göksu Travertenleri yörede yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği turizm destinasyonu haline geldi. “Göksu Travertenleri Projesi” ile oluşturulan göletler, turkuaz ve beyaz renkleriyle mini Pamukkale’yi andırıyor. Mineralli suların aktığı alandaki yürüyüş yolları beyaz rengi alırken, göller ise turkuaza büründü. Göksu travertenleri, projenin tamamlanmasının ardından bu yıl ziyarete açıldı.

SUYU SERİNLETİYOR

Göksu Travertenlerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler sodalı suya ayaklarını sokarak, buz gibi suda serinliyor. Göksu travertenleri muhteşem görüntüsü ile sosyal medya fenomen, blogger ve influencer’inde büyük dikkatini çekiyor. Yaz aylarında günlük binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği Göksu Travertenlerine giriş ücreti öğrenci 5, sivil 10 TL.

PAMUKKALE’Yİ ARATMIYOR

Eşi ile birlikte İstanbul’dan Karadeniz turuna çıkan Sevgi Ekşioğlu Uyar, Göksu Travertenlerine bayıldıklarını ifade etti. Uyar, “Daha önce burayı görmemiştim. Ama Pamukkale’ye gitmiştim. Buranın Pamukkale’de bir fakı yok, hatta keşfedilmemiş bir yer.  Biz aslında burayı tesadüfen bulduk. Muazzam bir manzarası var gerçekten mükemmel bir yer. Kesinlikle tavsiye edebilirim herkes burayı ziyaret edip, görmeli. Pamukkale’den farkı, doğal manzarası, yemyeşil bir doğanın içerisinde yer alması. Pamukkale’de çok güzel ama böyle bir yeşillik göremiyorsunuz maalesef” dedi.

Ufuk Uyar ise, “Mükemmel, Pamukkale’yi aratmıyor. Aynı güzellikte ama suyu daha soğuk, daha güzel. Bence gelinmeli, görünmeli bir yer” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.