Dolar 18,8919
Euro 20,0229
Altın 1.115,30
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Görele OSB resmi kayda girdi

“Yörenin geleceği açısından stratejik bir yatırım”

Görele OSB resmi kayda girdi
Ağustos 17, 2022 6:17 am | Son Güncellenme: Ağustos 17, 2022 6:20 am
231

Görele ilçesine kurulması planlana Organize Sanayi Bölgesi yatırım arazisi için uygunluk onayı alındı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Fatih Duzcu, Görele Organize Sanayi Bölgesi yatırım sahasında incelemelerde bulundu. Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu, yörenin ihtiyacı olan OSB yatırımı için 2022 yılının kritik bir süreç içerdiğini ve paydaşlarla yatırım altyapısı kararına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak Görele Organize Sanayi Bölgesi’nin takipçisi olduklarını belirten Çakırmelikoğlu, “Talebin karşılanabilmesi adına bölge altyapı çalışmalarının ivedilikle başlatılma kararı alınmalı ve çalışmalar, Bulancak Organize Sanayi Bölgesi’nde ki ivedilik süreci gibi olmalıdır. Bu kapsamda OSB müteşebbis heyetinin kuruluş aşaması için Görele Belediyesi, Çavuşlu Belediyesi, Giresun ve Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun İl Özel İdaresi sorumluluklarını yerine getirmesi şarttır” dedi.

Çakırmelikoğlu, “Bu kapsamda Espiye-Tirebolu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti kuruluşu aşamasındaki yaklaşımlarımız gibi Görele OSB Müteşebbis Heyeti kuruluşunda da oda olarak öncülüğümüz devam edecektir. Ardından ise ilgili bakanlıktan sicil numarası ve yatırım altyapı kararları için çalışmaların ivedi hale dönüşmesi şarttır. İlk etapta 37 hektar alana kurulması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yer tespiti onaylanan bölgenin, yörenin geleceği açısından stratejik bir yatırım alanı olacağını öngörmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“GÖRELE OSB YATIRIM SAHASI RESMİ BİR AŞAMAYA BÜRÜNMÜŞTÜR”

Görele İlçe Belediye Başkanı Tolga Erener ise, “Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgemiz genelinde avantajlı OSB sahaları üzerine yapılan analizler çerçevesinde Görele OSB yatırım sahası bugün resmi bir aşamaya bürünmüştür. Kamu arazisi üstünde planlanan yatırım sahası bölgenin en avantajlı OSB’si olacaktır. Bu süreçte yatırım sahasının tahsis sürecini yakından takip eden Giresun Valisi Sayın Enver Ünlü, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na öncelikle teşekkür ederiz. Bölgemizin ihtiyacı Organize Sanayi Bölgesi için Sanayi Bakanlığınca yer tespitinin belirlenerek onaylandığını müjdeleyebiliriz. Ve şunu da ifade etmek istiyorum, bölge için yatırım talepleri gelmeye başladı, taleplerin değerlendirmesinde seçici olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

“BÖLGENİN MAKUS TALİHİNİ YENECEK BİR PROJE”

Çavuşlu Beldesi Belediye Başkanı Fatih Duzcu, “Bölgenin makus talihini yenecek proje olarak gördüğümüz Görele İlçesi Çavuşlu Beldesi Organize Sanayi Bölgesi için yerel imkanlarımızı zorlayarak her türlü maddi ve manevi katkıyı sunuyoruz ve bu yönde sunmaya da devam edeceğiz. Bu yatırımın başlangıcından itibaren ilmek ilmek sürecin içinde yer alan şahsınızda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.