Dolar 18,8807
Euro 20,0359
Altın 1.098,43
BİST 5.240,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Görele’yi resmettiler

Görele Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yedi Renk Görele Sanat Çalıştayı’ ile ilçenin doğal güzellikleri ressamların elinde şekillendi.

Görele’yi resmettiler
Kasım 7, 2022 7:58 am
148

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün ilçeye davet ettiği ressamlar Arstanbek Dukuev, Talgat Bokoev, Taalaibek Musurmankulov, Teymur Ağalıoğlu, Orhan Zafer ve Mümin Candaş ilçemizin doğal güzelliklerini tuvallere aktardı, ortaya eşsiz sanat eserleri çıktı. İlçenin doğal güzelliklerini yağlı boya tekniği ile resme döken ressamlar 3 gün boyunca ilçenin çeşitli noktalarında resim yaptı.

Ressamlar, Fransız Ressam Oscar Claude Monet’in tuvale döktüğü Fransa’daki Etretat sahili eserini, Görele Karaburun’da bulunan (Delikli taş)’ı tuvale aktardı.

Belediye Başkanı Tolga Erener, ressamlarımızı muhteşem eserlerinden dolayı tebrik etti.

Kültür ve sanat şehri Görele’nin doğal güzelliklerinin tuvallere aktarıldığını belirten Başkan Erener, “Gerçekten ortaya eşsiz sanat eserleri çıktı. Kültür ve sanatla özdeşleşen ilçemizin doğal güzelliklerini tuvallere aktaran ressamlarımız ve bu ressamlarımızı ilçemize davet eden sanatçı milletvekilimiz Sayın Sabri Öztürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ise kültürel ve sanatsal anlamda ortaya çıkarılan eserlerin şehirlerin tanıtımı için önemli olduğunu belirterek, “Kültür ve Sanatla yapılan tanıtımlar hafızalarda daha kalıcı oluyor. Görele ilçemizde kültür ve sanatla özdeşleşen bir şehrimizdir. Doğal güzellikleriyle de muhteşem bir şehrimizdir. Bizde bu şehrimizi ressam arkadaşlarla tuvallere aktardık. Ortaya sanatseverler için güzel sanat eserleri çıktı. Bu sanat eserleri ilçenin tanıtımı için önemli rol üstlenecek ve en önemlisi yüzyıllar boyu kalıcılığını koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERENER’DEN RESSAMLARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Öte yandan Görele Belediyesinin destekleriyle Milletvekili Sabri Öztürk’ün ilçeye davet ettiği ressamlar Arstanbek Dukuev, Talgat Bokoev, Taalaibek Musurmankulov, Teymur Ağalıoğlu, Orhan Zafer ve Mümin Candaş’ın ilçenin doğal güzelliklerini tuvallere aktardığı ‘Yedi Renk Görele Sanat Çalıştay’ı sona erdi. Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçenin doğal güzelliklerini sanatlaştıran ressamlarla bir araya gelerek, sağladıkları katkılardan dolayı plaket takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.