Dolar 18,8925
Euro 20,0881
Altın 1.112,53
BİST 5.329,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 15°C

Gurbetle, sıla İstanbul’da buluştu

İstanbul’da her yıl Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen “Giresun Tanıtım Günleri”nin bu yıl 15’incisi Yenikapı Etkinlik Alanında gerçekleştiriliyor.

Gurbetle, sıla İstanbul’da buluştu
Eylül 3, 2022 5:31 am | Son Güncellenme: Eylül 3, 2022 5:42 am
220

Giresun’da nefes al temasıyla öne çıkan fuar 1-4 Eylül tarih aralığında açık olacak. Giresun Günleri’nin açılışı Giresun Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Kadir Aydın, İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, davetliler ve Giresunluların katılımıyla gerçekleştirildi. Açılan stantlarda ilçeler yöre ve kültürlerini tanıtarak, gurbetle sılayı bir araya getiriyor.

Binlerce kişinin ziyaret ettiği etkinliğin açılışında konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Bir taraftan hemşehrilerimizle hasret gideriyoruz bir taraftan da Ecdadımıza vefamızı simgeleyen 42. ve 47. Gönüllü Alaylarımızın Destansı hikayesinin anlatıldığı belgesel filmimizin bir gala gösterimini de İstanbul’da gerçekleştirdik. Gurbetçi hemşehrilerimizin belgesel filmi gururla izlemesi de bizleri ziyadesiyle memnun etti.

Kahraman Giresun Uşaklarının vatan savunmasındaki yerini her fırsatta elimizden geldiğince anlatmaya ve onların zafer hikayesini unutturmamaya devam edeceğiz.

Şehrimizin her yönden daha da gelişip, güzelleşmesi için yapmış olduğumuz hizmetlerimize destekleri için tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyor, böylesine güzel bir programın düzenlenmesinde emeği geçen Giresun Federasyonuna, kurum kuruluşlara ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Anımsanacağı üzere, 2016 yılında gerçekleşen 10 Giresun Günlerinin ana teması Giresun tarihi ve milli mücadelede rolü olarak belirlenmişti. 11 Giresun Günleri edebiyat temasıyla yapılırken Giresunlu yazarlar bir araya getirilmiş ve bir de sahaf çarşısı kurulmuştu. 12 Giresun Günleri Giresun mutfağı ana temasıyla yapılırken, 13 Giresun Günleri ise Giresun Kalite Tanıtım Günleri sloganı ve fındık ana temasıyla yapılmıştı. 14 Giresun Günlerinde ana tema olan müzik ile ilgili de bir dizi içerik planlanmış, bu kapsamda oluşturulan ve kemençe, davul, zurna ile bağlama figürlerinin yer aldığı tema logosu, afişlere ve davetiyelere yerleştirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.