Dolar 18,8979
Euro 20,0802
Altın 1.120,73
BİST 5.250,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Hakkımızın elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca, “İstanbul Sözleşmesi’nin 8. yıl dönümünü kutlamamız gerekirken ne yazık ki yeniden uygulanması için hukuki ve siyasi mücadele veriyoruz” dedi.

Hakkımızın elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz
Ağustos 1, 2022 6:19 am
201

Kozluca, İstanbul Sözleşmesinin 8. Yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; “Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, 19 Martı 20 Marta bağlayan gece yarısı kararnamesiyle kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi hukuksuzca fesh edildi. Milyonlarca kadının yaşam ve eşitlik hakkının güvencesi gasp edildi. Ve en son gelinen noktada 19 Temmuz 2022 de İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin Cumhurbaşkanlığı iptal isteminin 2 ye karşı 3 oyla Danıştay tarafından reddedildi. Ve ne yazık ki Danıştay bu kararıyla hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukukundan yana tavır aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu yok sayanlara,  tekrar hatırlatıyoruz. Hiç kimse Anayasadan üstün değildir. Hiç kimse Türkiye Büyük Millet Meclisin den üstün değildir. Biz kadınlar, yaşam hakkımızın sizin eşitlik karşıtı zihniyetiniz tarafından elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, iktidara geldiğimizde 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesini yürürlüğe sokacağız. Kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu haklar bizim Cumhuriyetimizin kararlı savunucuları ve eşitlik mücadelesinin neferleri olarak sesleniyoruz. Haddinizi Bilin!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.