Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 10°C
Çar 9°C

İl Müftülüğü ailenin tüm fertlerine ulaşıyor

İl Müftülüğü, “Aileye Değer” projesi kapsamında beldelerde, kırsal mahallelerde ve köylerde kadınlara yönelik özel programlar düzenleyerek manevi destek ve rehberlik hizmeti sunuyor.

İl Müftülüğü ailenin tüm fertlerine ulaşıyor
Şubat 23, 2023 7:12 am
15

Giresun İl Müftülüğünce, aileyi korumak, kadın, çocuk, genç, yaşlı, toplumun tüm kesimlerine dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunmak amacıyla “Aileye Değer” adlı proje başlatıldı.

Proje kapsamında kadın vaizler, belde, kırsal mahalle ve köy camilerinde kadınlara yönelik vaaz irşat programları gerçekleştiriyor.
Katılımcıların dikkatle dinlediği sohbetler merak edilen güncel konularda soru-cevaplar ile son buluyor.
Proje hakkında bilgi veren İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Toplumun temel yapı taşı olan aileyi korumak ve güçlü toplumu teşkil eden sağlıklı aileyi inşa etmek hepimizin ortak görevidir.
Aileye yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde kadınların cami ve cemaat atmosferinden mahrum bırakılmamaları, sosyal hayata katılımlarının artması, sahih dini bilgiye kolay bir şekilde ulaşmaları için başlattığımız ‘Aileye Değer’ projesi kapsamında kadın din görevlilerimiz şehri mahalle mahalle dolaşarak irşat programları gerçekleştirmektedir.
‘Allah’ın kadın kullarını Allah’ın mescitlerinden alıkoymayın’ buyuran Sevgili Peygamberimiz’in (s.a.s.) rehberliğinde camilerde ilim halkaları oluşturuyoruz. Peygamberimiz (s.a.s.), iman, ibadet ve ahlakta birbirinin velisi olan kadın ve erkeğe eşit ve eşdeğer bir yaklaşım sergilemiştir.
Kadın hakkında oluşan yanlış düşünce ve yaklaşımların İslamiyet’in asırları aşan mesajlarıyla aşılacağı inancıyla manevi destek ve rehberlik hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Cami merkezli sosyal ve dini hayatta kadınların göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan İl Müftüsü Topcan, “Her hafta farklı bir camide yaptığımız programlarla tüm hanım kardeşlerimize ulaşmayı hedefliyoruz.
Çocukların ve gelecek nesillerin milli ve manevi değerler ekseninde yetişmeleri, annelerin bilgi, birikim ve iletişim becerilerinin artmasıyla mümkündür.
Gerçekleştirdiğimiz irşat programlarının cami, kadın ve aile bütünlüğü konusunda bir bilinç ve farkındalık oluşturmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Düzenlenen programlarda Uzman Vaizler Zeynep Özdemir, Gülay Ayar, Huriye Topşir, Fatma Albayrak, ADRB Vaizi Şule Akın ve Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık mahalle ve köy camilerinde vatandaşlara ulaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.