Dolar 18,8837
Euro 20,1538
Altın 1.115,82
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Kadın cinayetleri toplumsal yara!

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca, Espiye ilçesinde 3 kadının ölümüyle sonuçlanan kadın cinayetine tepki gösterdi.

Kadın cinayetleri toplumsal yara!
Eylül 26, 2022 5:56 am
165

Kozluca yaptığı yazılı açıklamada, “İlimizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri hergün katlanarak artmakta olan bir toplumsal yara halini almıştır” dedi.

Giresun’da 2022 yılı içersinde 6 kadın cinayeti medyada geldiğini hatırlatan Kozluca şunları kaydetti;

“Şubat 2022 tarihinden itibaren Giresun’da basına yansıyan altı kadın cinayeti meydana gelmiştir. Bu durum, Kadına karşı Şiddetin toplumsal anlamda maalesef kanıksandığını göstermektedir. Bu toplumun eşit bireyleri olan kadınların şiddetten korunması devletin ana görevlerinden olmasına rağmen,  siyasi iktidar tarafından İstanbul Sözleşmesinin getirdiği koruma mekanizmalarının bir gecede vazgeçilmiş olması,  kadınların Şiddetin nesnesi haline gelmesinin ana sebeplerinden birisidir. Bilinmelidir ki ” Her kadın cinayeti kadınların yaşam hakkına ve kötü muameleye uğramama hakkına yapılmış bir saldırıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Giresun Kadın Platformu iş birliği içinde kadına yönelik şiddetin Önlenmesi mücadelemizi ülkemizde ki her bir kadının, yasalarla güvence altına alınan haklarından eşit yaralanma olanını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.