Dolar 18,8859
Euro 20,0787
Altın 1.115,40
BİST 5.321,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Kadına şiddete hayır

İçişleri Bakanlığı tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği ve bu konudaki bilincin artırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında İl Müftülüğünce çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kadına şiddete hayır
Ağustos 30, 2022 3:27 am
187

İl Müftülüğü, kadına şiddetin önüne geçmek ve bu konudaki duyarlılığı arttırmak amacıyla camilerde, Kur’an kurslarında, KYK öğrenci yurtlarında, işyerlerinde ve kurumlarda eğitim seminerleri düzenliyor.

Müftüoğlu Camii’nde cemaate hitap eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, toplumun en değerli unsurunun aile olduğunu belirtti.

Milletleri millet yapan değerlerin önemine değinen İl Müftüsü Topcan,  “Milletlerin güç kaynakları vardır. Bunlardan bir tanesi de ailedir. Milletimizi muharebe meydanlarında alt edemeyen grup, milletimizi can evinden vurmaya çalışıyor. Buna asla müsaade edilmemelidir. Zira aile yıkılınca millet yıkılır. Ailede var olan sıkıntı bütün hayatı etkiler.

Gençler; başarılı bir aile hayatı için, asırlık tecrübe sahibi ana babalarından ve büyüklerinin tecrübelerinden istifade etmelidir.   Şunu asla unutmayalım ki aile olmadan ne devlet ne de millet olur. Aile, millet varlığımızın temelidir. Aile, ilk mekteptir. Kişilik ve sorumluluk burada olgunlaşmalıdır.” dedi.

KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR

Şiddete karşı ortak duyarlılık çağrısında bulunan Müftü Topcan, “İnsan olma yönüyle kadın ve erkek eşit yarımlardır. Biri olmadan diğeri olmaz. Allah, erkek ve kadını birbirini tamamlayan bir çift olarak yaratmıştır. Kadın ve erkek; yaratılışta, kulluk mesuliyetinde eşittir.  Ancak bir takım fizyolojik, psikolojik özellik ve kabiliyetler açısından farklılık söz konusudur.

Bugün burada konuştuğumuz sadece kadın ile erkeği etkilemiyor. Sadece bunlara zarar vermiyor. Bu konu, toplumun pek çok kesimini derinden etkiliyor. Yarınlarımız zarar görüyor. Şiddet başta olmak üzere toplumun ayrışmasına sebep olan bu ve benzere toplumsal olaylarla hep birlikte mücadele halinde olmalıyız. Artık şiddet gündem konusu olmaktan çıkmalıdır. Bu neyin kavgasıdır Allah aşkına?” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.