Dolar 18,8841
Euro 20,0400
Altın 1.103,72
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Kadro için 100 bin imza toplandı

Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen Giresun üyeleri PTT ve TRT’de İHS ve ÖHT ile çalışan arkadaşlarının kadroya geçmesi için PTT Gazi Caddesi önünde bir araya geldi.

Kadro için 100 bin imza toplandı
Kasım 23, 2022 8:51 am
127

Birlik Haber-Sen Giresun İl Başkanı Hasan Yücel yaptığı basın açıklamasında, aynı işi yaptıkları arkadaşlarının kadroya alınacağı güne kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Yücel şunları söyledi: “Kamuda sözleşmeli olarak çalışmakta olan personellerin kadroya alınması hususunda uzun zamandır mücadele eden Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 6.dönem toplu sözleşmenin 52.maddesinde ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.’ Hükmünün eklenmesi sağlandı. 2022 yılı içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında birçok toplantı yapıldı, çalışanın talep ve beklentileri aktarıldı, çalışmanın tüm sözleşmelileri kapsaması gerektiği her ifade edildi.

DÜZENLEME YAPILMASI GEREKLİ

Aynı iş yerinde aynı işi yaptıkları halde 399 sayılı kanun hükmünde kararnameye tabii personel ile aralarında temel ücretleri, iş güvenceleri, sosyal güvenlik hakları, görevde yükselme ve unvan değişikliği şartları bakımından farklar bulunmakta bu durum iş barışını, kurumsal aidiyeti zedelemekte.

KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ

Her ne kadar PTT Kamu İktisadi Teşebbüsü kapsamında olmasa da üstendikleri misyon ve ürettikleri hizmet boyutuyla kamunun en önemli kurumları arasında yer almaktadır. Bu nedenle gerek PTT’deki İHS’li gerek ise TRT’deki ÖHT’li personellerin başta kendileri, eşleri, anneleri, babaları, akrabaları, komşuları ve vatandaşlarımızın imzaladığı 100.000’ i aşkın imzada da talep ettikleri üzere kadro beklentilerini içeren imzaları bu gün buradan hep birlikte kargoya veriyoruz. Bir kez daha üzerine basarak ifade ediyoruz ve diyoruz ki bu arkadaşlarımız kadroya alınana kadar haklı mücadelemize çeşitli eylemlerimizle ve kararlılıkla devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.