Dolar 18,8864
Euro 20,0172
Altın 1.104,34
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Kanalizasyon sorunu tarihe karışıyor

Giresun Belediyesi eksik kalmış altyapı yaralarını sarmaya devam ediyor.

Kanalizasyon sorunu tarihe karışıyor
Kasım 18, 2022 7:57 am
159

Bu kapsamda, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu göreve gelmeden önce Küçükköy Mahallesi sakinlerine söz verdiği yeni kanalizasyon hattı vaadini yerine getiriyor.

Atıksu Arıtma Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan projeyle birlikte Küçükköy Mahallesi’ne 5000 metre uzunluğundaki şebeke, kollektör ve terfi istasyonlarından oluşan yeni kanalizasyon hattı yapılıyor.

Bu çalışmayla birlikte 430 haneli mahallenin kanalizasyon özlemine son verilerek sağlıklı altyapıya kavuşturulacak. Daha önce yıllarca fosseptik çukurlar kullanan ve atıklarını derelere akıtmak zorunda kalan mahalleli çalışmaların tamamlanmasıyla bu sıkıntıdan kurtulmuş olacak.

Küçükköy Mahallesi sakinleri ise ilk kez kanalizasyona kavuşacakları için Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve ekibine teşekkür ederek: ’’Köy statüsünden mahalle statüsüne geçeli 16 yıl oldu. O zamandan bu yana altyapımız yoktu ve uzun zamandır altyapı konusunda sıkıntı çekiyorduk. Evlerimizin yanında fosseptik çukurları var. Sağlıklı bir sistem olmadığından sinek, koku eksik olmuyordu. Artık bu sıkıntımızın sona erecek olmasının sevincini yaşıyoruz.” şeklinde görüş bildirdiler.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise Küçükköy Mahallesi sakinlerinin yaşamış olduğu altyapı sorununu yakından takip ettiklerini belirterek: “Küçükköy mahallelerimizden birisi olup uzun yıllardır yaşadığı kanalizasyon sorununu Avrupa Birliği Atıksu projesi kapsamında çözüyoruz. Böylelikle 430 hanesiyle 1200 nüfuslu mahallemize vermiş olduğumuz sözü yerine getirmiş olacağız. Hedefimiz şehrimizin tamamının içme suyu ve kanalizasyon altyapısını sorunsuz hale getirmek. Kanalizasyon altyapı çalışmalarımız planladığımız program çerçevesinde devam edecek.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.