Dolar 18,8858
Euro 20,1507
Altın 1.116,61
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Kanserle ilgili önemli kurs!

Giresun’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Onkoloji Hemşireliği Derneği işbirliğinde, “Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitimi Kursu” gerçekleştirilecek.

Kanserle ilgili önemli kurs!
Eylül 28, 2022 6:36 am
169

Kurs 1 Ekim Perşembe günü Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Konferans salonunda yapılacak. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Ayşegül Torun Göktaş, düzenlenecek olan kursla ilgili, “Kontrol edilemeyen anormal hücre çoğalması olarak ya da başka bir deyişle, fizyolojik koordinasyonunu kaybetmiş hücrelerin sorumsuz çoğalması olarak bilinen Kanser hem dünyada hem de ülkemizde Kalp Hastalıklarından sonra 2. en sık öldüren hastalıktır” dedi.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Ayşegül Torun Göktaş şunları kaydetti;

“Bu hastalıkta cerrahi,kemoterapi,radyoterapi, immunoterapi gibi  birden fazla tedavi yöntemi uygulanmaktadır.Bu kadar önemi olan bir hastalığı güncel tıp yaklaşımlarıyla beraber Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Onkoloji Hemşireliği Derneği işbirliği ile beraber Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitim Kursu düzenlemek suretiyle başta hemşireler olmak üzere diğer sağlık çalışanlarımızın da katıldığı böyle bir organizasyonun Karadeniz bölgesinde ilk kez ilimizde yapılıyor olması hastanemiz için onur vericidir.Düzenlemiş olduğumuz kursumuza yurdumuzun çeşitli illerinden katılım mevcuttur. Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitim Kursumuz 1 Ekim 2022 tarihinde Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşecektir.”

KURSA 100 HEMŞİRE KATILACAK

Onkoloji Hemşireliği Derneği Başkanı Figen Bay ise, “1989 yılında Prof. Dr. Leman BİROL hocamız ve bir grup arkadaşı tarafından kurulan Onkoloji Hemşireliği Derneği, kurulduğu andan itibaren bu alanda çalışan hemşirelerin mesleki gelişimi ve hasta bakım kalitesinin yükseltilmesini ana hedef olarak belirlemiştir. Derneğimiz 2005 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı onaylı başta “Kemoterapi Hemşireliği Sertifika” programı sonrasında da “Onkoloji Hemşireliği Sertifika” programı ile yaklaşık 1000 meslektaşımızın sertifikalandırılmasını sağlamıştır. Sertifika programları uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Maalesef herkesin bu programlara katılması mümkün olamamaktadır. Bu sebeple kısa süreli kurslar meslektaşlarımıza ulaşılabilirliği açısından önemli bir yere sahiptir. “Temel Kanser Eğitimi Kursu” derneğimizin kurulduğu yıllardan itibaren düzenlenen, onkoloji hemşireliği alanında çok temel bilgilerin yer aldığı, içeriği oldukça zengin bir kurstur. 2022 yılında beşincisi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliği ile 01 Ekim Cumartesi günü düzenlenecektir. 100 meslektaşımızın katılımını öngördüğümüz kursumuza desteklerinden dolayı İl Sağlık Müdürlüğü’ne, hastane yönetimine ve düzenleme kurulunda çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu ve bunun gibi etkinliklerimizde yeniden beraber olmayı temenni ediyoruz. Bizler Onkoloji Hemşireliği Derneği olarak; “Onkoloji hemşireliğini güçlendirmek, geliştirerek birey ve toplumun bu alanda bilinçlenmesini arttırmak, bakım kalitesini yükseltmek” misyonumuzla dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de çalışmaya devam edeceğimizi taahhüt ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.