Dolar 18,8725
Euro 19,9205
Altın 1.098,81
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Kavgaya bakanlık el koydu

Giresun Valiliği ile Giresun Üniversitesi Rektörlüğü arasında krize neden olan eski Rektörlük Binası kavgasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum el koydu.

Kavgaya bakanlık el koydu
Aralık 22, 2022 8:03 am
151

Mülkiyeti hazineye ait tarihi binanın restorasyonu bakanlık tarafından yapılacak. Bakan Kurum’um talimatıyla eski Rektörlük Binası’nın restorasyonu için ilk etapta 10 milyon lira ödenek tahsis edildi.

ÇEVRE BAKANLIĞI TARİHİ YAPILARA SAHİP ÇIKIYOR

Giresun’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenecek d,üer projeler ise şunlar; Zeytinlik Mevkii Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi: Zeytinlik Mevkii’nde tescilli olmayan ve tarihi dokuyu bozan yapılar için kamulaştırması. Kamulaştırma için ilk etapta 25 milyon kaynak ayrıldı.  Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi: Bakanlar Kurulu Kararı ile Riskli Alan ilan edilen Giresun İli Kale Mahallesi’ndeki Kentsel Tasarım Projesi. Proje için 10 milyon kaymak ayrıldı. Zeytinlik semti ve Kale Kentsel Dönüşüm projeleri; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının temin edeceği ödenekler ve destekler Giresun Belediyesi tarafından yürütülecek. İl Özel İdaresine ait Tarihi Necatibey İlkokulu restorasyonu projesi. Restore edilecek bina turizme kazandırılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredilecek. Söz konusu devir için 7,5 milyon lira kaynak ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.