Dolar 18,8837
Euro 20,1159
Altın 1.113,32
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 15°C

Kılıçdaroğlu Giresun’da moral buldu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu haftaki parti grup toplantısını Giresun’da gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu Giresun’da moral buldu
Eylül 7, 2022 7:16 am
173

Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada, fındığa geniş yer verdi.

“GELİN, İKTİDARI BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fındık konusuna değinerek,  “Koskoca Karadeniz’in fındık ürünü bir firmanın tekeline bırakılabilir mi?” diye sordu. Giresun’da partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Giresunluları iktidarı birlikte değiştirmeye davet etti. Kılıçdaroğlu, Giresun’da esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı için geldiği Giresun’da fındık üreticileriyle de bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Bulancak Yalıköy Köyü’nde harmanda fındık kurutan üreticilerle görüştü.  Üreticilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, sorun ve taleplerini dinledi, ardından da evlerinin önünde fındık seçen kadınlara yardım etti.

KILIÇDAROĞLU, FINDIĞA GENİŞ YER VERDİ.İKTİDARI ELEŞTİRDİ

CHP lideri partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarın fındık politikasını eleştirdi. Fındıkta alan bazlı gelir desteğinin dönüm başına 9 yıldır değişmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Alan bazlı gelir desteği halen 170 lira. Dolar 10 kat arttı. Gübre fiyatı 8 kez kattı. Ama alan bazlı gelir desteği hiç artmadı. Verilen sözü tutmuyorlarsa o iktidarı değiştireceksiniz” dedi.

“FINDIĞI ÜRETEN TÜRKİYE, KAZANAN YABANCILAR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fındıktan 120 milyar dolarlık bir gelirin dünyada paylaşıldığını ifade ederek, “Fındık dediğimiz sadece sıradan bir olay değildir. Fındığın dünyadaki yıllık hacmi 120 milyar dolardır. 120 milyar dolar bir gelir dünyada paylaşılıyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti bu 120 milyar dolardan sadece 2, 2.5 milyar dolarını alıyor ham fındık ihraç ederek. 120 milyar dolarlık bir pazar varsa, bu pazardan en azından 15-20 milyar dolarını da biz alalım” diye konuştu.

“Fındıkta 3 tane taban fiyat var” diyen Kılıçdaroğlu, “Biri saraydan açıklanan fiyat, 54 lira. 2 serbest piyasa, 44-45 lira. 3 Ferrero’nun belirlediği fiyat, oda 48+1 lira. Bakıldığında fındığın taban fiyatını belirleyen Türkiye Cumhuriyeti devleti değil. Koskoca Karadeniz’in fındık ürünü bir firmanın tekeline bırakılabilir mi? Eğer böyle giderse fındık bahçelerinin sahibi de o olacak. Fındık üreticisi o bahçelerde işçi olarak çalışacak. Milyar dolarları o kazanacak siz asgari ücretle çalışacaksınız. Bu tabloyu kabul ediyor, doğru buluyormusunuz? O zaman değiştireceksiniz. Bize katılacaksınız, beraber değiştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABER: NAMIK BALTAOĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.