Dolar 18,8833
Euro 19,9389
Altın 1.100,55
BİST 5.004,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 11°C

Kültürlerarası Bilgi Yarışması düzenlendi

Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından “Kültürlerarası Bilgi Yarışması” düzenlendi.

Kültürlerarası Bilgi Yarışması düzenlendi
Aralık 14, 2022 8:23 am
131

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, Türkiye’nin Kazakistan’ın bağımsızlığını aynı gün tanıyan ilk ülke olduğunu belirterek, “aramızdaki ortak tarih, kültürel ve manevi bağlar ilişkilerimizin geliştirilmesine temel olmuştur. Dekanlık olarak Türk Dünyası ve Orta Asya ülkeleriyle ilişkilerin daha da geliştirilmesi için her türlü faaliyeti desteklemeye devam edeceğiz” dedi.  Kesik, iki ülke öğrencilerinin birbirini daha iyi tanıması için bu ve benzeri faaliyetlerin önemine de dikkat çekti.

Kazakistanlı öğrenci Aigerim Ramazanova, Girsun Üniversitesi ile Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının güzel sonuçlar verdiğine dikkat çekerek, “Aktif olarak burada derslere katılmak, ortak kültürümüzü birlikte yaşamak, hayatımızın en anlamlı tecrübesi oldu. Bu imkanı bizlere sunan Giresun Üniversitesine ve Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesine çok teşekkür ederiz” dedi. Konuşmaların ardından başlayan bilgi yarışmasında; Kazakistan’dan değişim programı ile Üniversitemize gelen öğrenciler ile İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerine; her iki ülkenin örf ve adetlerinin yanı sıra sanat, tarih, sosyal ve kültürel değerlerin yer aldığı sorular yöneltildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.