Dolar 18,8837
Euro 20,1538
Altın 1.115,82
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Mamaşoğlu, Giresun Belediyesine sordu

Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Mamaşoğlu, “Giresunspor başkanının eşine ait olan Ada Cafe&Restaurant’ı Giresun Belediyesi mühürledi, peki şimdiye kadar neredeydi? Diye sordu.

Mamaşoğlu, Giresun Belediyesine sordu
Eylül 26, 2022 5:55 am
209

İstanbul başta olmak üzere il ve yurt dışında yaşayan Giresunluların sesi olan Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Giresun kamuoyunu yakından ilgilendiren bir yazı kale aldı. Geçtiğimiz günlerde Giresun Belediyesi tarafından kapısına kilit vurulan ve çalışanları işsiz bırakılan Ada Cafe&Restaurant kaleme alan Mamaşoğlu, olayı tüm gerçek ve detaylarıyla paylaştı. Mamaşoğlu sosyal medya hesabından yayımladığı yazıda şunları kaydetti;

Giresunspor Başkanı’nın eşine ait olan Ada Cafe Restaurant önceki günlerde yapılan denetleme sonunda eksiklikler tespit edildiği gerekçesiyle Giresun Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonrası mühürlendi. Eksiklikler vardır kapanmasına gerekçe gösterilmiştir. Kanunen de uygundur. Bunları Giresun Belediyesi pek iyi bilir.

Kısa bir süre önce işletilen Lunapark’ın bir polis memuru hanımefendinin de vefat ettiği kayıtlarda mevcuttur. Yaşanan kaza hangi işletme de olursa olsun üzücüdür.

Nihayetinde bir can yok olup gitmektedir. Bunu ne işletme sahibi ister ne de herhangi bin insan veya sağduyu. Polis memuresine Allah’tan rahmet diliyorum. Geride bıraktığı yakınlarına aile bireylerine sabır temenni ediyorum. Bir işletme eksik evrakları veya hijyenik sebeplerle bilemedim başka gerekçelerle mühürlenir, sorunlar giderilir ve sonrasında açılır, müşterilerine hizmet vermeye başlar. Adı geçen Cafe Restaurant tespit edilen belki bu eksiklikler var ise önceden de vardır. Başkan Belediye Başkanı seçilince kapatılana yani mühürlenene kadar buraya ne zamandan beri denetleme yaptı? Hangi tarihlerde denetleme ekibi gönderdi? Eksikleri var mıydı önceden? Uyarılar yapıldı mı belediye tarafından.

Gazeteci Remzi Mamaşoğlu yazısının devamında şunları kaydetti;

“Belediye Başkanı başkan seçilmeden önce Sayın Aytekin Şenlikoğlu kendi seçim kampanyasını yürütürken kaç tane siyasi propagandasını burada yaptı ve yürüttü?

Belediye Başkanı seçildikten sonra hangi kutlamaları burada yaptı? Hangi organizasyonları Ada Cafe Restaurant’ta gerçekleştirdi? Hatta Giresun Belediyesinin hangi resmi törenlerini burada icra etti? Keza sayın Başkan Aytekin Şenlikoğlu bugün o makamda oturuyorsa kapattığı Ada Cafe Restaurant’ın işleten hanımefendinin eşi halen Giresunspor’a 44 yıl sonra şampiyonluk getiren ve geçtiğimiz yıl süper ligde tutma başarısını gösteren sevgili Hakan Karaahmet’in katkısını inkâr edebilir mi? Edemez…Çünkü seçim sonrası Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda kendisinin ofisine ziyarete gitmiş belki ilk teşekkürlerini Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet’e sunmuştu. Arşivler şahit. Tarih yalan söylemez.

Çünkü geçekler değil, gerçekler ortada. Her iki başkan zaman zaman kol kola girdiler, Giresunspor’un başarısı için de el ele verdiler. Ne oldu da araya kara kedi ve kediler girdi de gerginlikler başladı? Bu konu ile ilgili zaman zaman kamuoyunda açıklamalar yapıldı.

Giresunspor Başkanı basın toplantıları düzenledi. İddialarla ilgili açıklamalar getirdi.

Defterlerin denetlendiği ve devam ettiği açıklamaları da bazen yöneticiler tarafından da paylaşıldı. Hukuki bir konu ise zaten mahkemeler karar verir ve hukuk çözer. Maliye ilgili bir konu ise zaten hesap uzmanları gerekli incelemelerini tamamlar raporunu verir.

Süreç devam eder. Kulüplere siyaset bulaşınca şartlar değişiyor. Spor kulüpleri de git gide siyasallaşıyor. Anadolu takımlarında bunu görmek pek mümkün. Giresunspor Başkanı ile ilgili restleşmeler Giresun siyasetinin iktidar partisinde halen patronu olan geçmiş dönem Giresun milletvekili, halen İstanbul milletvekili Gümrük ve Tekel, Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak iktidar partisinin kabinelerinde görev yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın ekibinden olması münasebetiyle partide en etkin isimlerden olan Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini de devam ettiren Sayın Nurettin Canikli’nin İstanbul’da bir iftar davetinde yaptığı konuşma sonrası araları açıldı, ipler gerilmeye başlandı. Sayın Canikli Giresunspor’un hesaplarında kaybolan paralardan bahsetti, eleştiriler yönetti ve takıma sahip çıkılması gerekliğinden söz etti.

Buna benzer bir konuşmasını da canlı yayın huzurunda Beykozlu Giresunlular Derneği’nin düzenlediği Kanuni Ormanı Piknik alanında düzenlediği yayla şenliklerinde ekranlara söyledi.

Dolayısıyla iktidar partisinin Sayın Nurettin Canikli bileşenleriyle yani kendisiyle Giresun’da birlikte siyaset ve yol arkadaşlığı yapan Ak Parti gurubu ile Giresunspor yönetimi arasında gerginlikler başladı. Siyasi varlığını ve bugünkü Belediye Başkanlığı unvanını ve makamını katıksız Giresun’da Sayın Nurettin Canikli’ye borçlu olan Sayın Aytekin Şenlikoğlu’da ister istemez Canikli’ye olan bağlığı nedeniyle kendi iradesidir değildir bilemem tamamen daha önce kader birliği yaptığı Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet’e yaptırımlar uygulamaya başladı. Hatta Giresunspor’un iaşe bedellerini kestiği söylentileri de bir Giresunspor maçında protokolün huzurunda kamuoyuna yansıdı. Aslına bakılırsa bu cezalandırma Hakan Karaahmet’in şahsında Giresunspor’adır. Ancak işletmesini kapatmak Hakan Karaahmet’in iaşesiyle ilgili. Eğri oturup doğru konuşmak ve doğru söylemlerde bulunmak gerekir. İşletme de eksiklikler bulunabilir…Vardır da belki. Denetim raporunda gerekçeleri de bellidir.

Peki insan sormaz mı şimdi? Sayın Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu 3,5 yıldır bu işletmeyi Belediye Başkanlığı döneminde kaç kaç zabıta gönderip denetme yaptırdınız?

Hangi kusurları buldunuz? Resmi törenler düzenlediniz….Öncesinden denetleme yapıp ruhsatından tutunda eksiklerinin hangi ince ayrıntısına kadar girdiniz? Bu tespit ettiğiniz eksiklikler Belediye Başkanlığı yaptığınız 3,5 yıllık dönemi kapsıyor mu kapsamıyor mu?

Eğer Sayın Nurettin Canikli sizlerin mevcut Giresunspor Başkanının arasına arasına kara kedi girmesiydi ve halen iletişimleriniz seçim öncesi ve sonrası bu olaylardan önceki gibi devam edebilseydi bu işletmeyi Ada Cafe Restaurant’ı kapabilecek miydiniz? Bu cesareti veya nezaketi gösterebilecek miydiniz? Denetleme yapıp eksiklerini giderebilecek miydiniz?

Sormak gerekmez mi? Öyleyse 3,5 sene niye beklediniz? Projeleriniz arasında burayı kapatmak var mıydı? Gerekçeli kararınızı herkes biliyor ama şimdilik insanlar suskun.

Arkanızda iktidarın gücü var. Sayın Nurettin Canikli’nin de desteği. Lideriniz AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kimleri de silip attığını unutma. Makamlar gelip geçici. Unvanlar da…Biliyoruz Belediye Başkanısınız. Elinizde yerel yönetim imkanları var.

Belediye Başkanlığı ve temsil ettiğiniz partinin iktidarda olması nedeniyle de siyasi yaptırımınız olabilir. Kimse bu dünyaya hükümdar değil. Siz de Belediye Başkanı sıfatıyla Giresun’a hükümdar değilsiniz. Bu kutsal toprakların altında Hz. Peygamberler yatıyor.

Bu toprağın altında Yunus Emre’ler yatıyor. Bu toprağın altında bu Yüce Cumhuriyeti bizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ler yatıyor.

Bu toprağın altında kanıyla bizlere temiz bir vatan ve temiz bir Giresun bırakan ecdatlarımız yatıyor. Atatürk’ün koruması 47. Gönüllü Alay Komutanı Kurtuluş Savaşımızın görünmez kahramanlarından Osman Ağa’da bugün sizin oturduğunuz koltukta oturdu.

Bugün bendeniz dahil herkes onu ülkesi ve memleketi için verdiği mücadeleden dolayı hep saygıyla yad ediyor. Giresun’a giden hemen hemen her gurbetçi aziz ruhuna Fatiha okuyor.

Giresun’un en görkemli tepesinde yatıyor. Bu dünya fani…Bunu unutma. Giresun’da tüm işyerlerini denetle. Veya gelen ihbarları iyi değerlendir. Siyasi duygularına yenik düşme.

Kin duygularından kendinizi arındırınız. Sizin Belediye Başkanı olduktan sonra kindar duygularla davranışlar sergilediğiniz kendi seçmenleriniz tarafından iddia ediliyor.

Bunlar iyi alametler değil. Size seçim öncesi belediye başkanı olmanız için çırpınanların pek çoğunu küstürdüğünüz iddiaları şehir efsanelerinde cılız sesle değil, yüksek sele anlatılmaya başlanmış. Çevrene dikkat et. Dostunu düşmanını iyi tanı. Bil ki ekibinizden bile kuyunuzu kazanların olduğu iddia ediliyor. Kendi partililerin ve yönetiminde bulananlar bile yanıldıklarını iddia ettikleri Restoran ve Caferlerde, cadde ve sokaklarda üç-beş insanın bir araya geldiği dost sohbetlerinde toplantılarda seslendirdiklerini duyuluyor. Yarın öbürgün yankıları daha böyük olacağının sinyalleri geliyor. Işıklandığın direkler değil, yürekler daha önemli demek ki…Giresun Belediye Başkanısın. Dereli’densin. Pek çok insan hemşehrin diye hitap ediyor. Giresun Belediye Başkanısın. Pek çok bileşen siyasi güçlerle bu makama seçildin. Buna rağmen 500-1000 oy bile fark atamadın. MHP’nin ittifak olmasına dua et.

CHP’nin sandığa gitmeyip kendi adayları Kerim Aksu’ya oy vermediğine şükret.

Kerim Aksu’nun isteseydi seçimi alırdı şehir efsanelerinin ve siyasi mühendislerin sözlerini hiç aklından çıkarma. Giresun’da ikamet eden Dereli nüfusunun seçimlere olan nüfuzunu her zaman arkanda hissetme. Sayın Dr. Ergun Özdemir’i her daim seçimlerde yanında hissedemezsin. Her daim Bülent abinin sıcaklığını destek olarak görmeyebilirsin.

Siyaset cartu ve haytu değirmeninden daha fazla insan üğütür. Daha pek çok bileşenlerin vardı ama şimdi pek çoğu eleştirilerini yolluyor. Hatta ahizenin öbür ucundaki sesler var ki bizzat bendenize “seçim öncesi eleştirilerini eleştiriyorduk. Kaygılarındaki haklılık payın gerçekleri ortaya koydu” demesinler mi? Bendenize karşı da kindar duygularınızın olduğunu nedeninin ise seçim öncesi haklı eleştirilerimizin, tespitlerimizin, uyarılarımızın ve gözlemlerimizin yanında mensubu bulunduğunuz partinize yakın bazı isimlerle aynı karede yer almamız olduğunu çevrenizdeki isimler zaman zaman dillendiriyor. Bendeniz hayatım boyunca kimseye kindarlık yapmadım. Siyasetin en keskin noktalarında bile sağduyulu davrandım. Bendenize meslek hayatım boyunca yakın duran siyasetçi var ise hangi siyasi görüşten olursa olsun, ister liberal olsun, ister sağ ve ister sol olsun bizim bazı zaman doğru eleştirileri onlarında mensubu bulunduğu siyasi partileri eleştirmemiz ve kendilerine olan objektif ve isabetli yol gösterişlerimize yönelik uyarılarımız eleştirilerimizdir. Bunun içinde pek mutluyum. Çünkü hiçbir siyasi iradeye diyet borcum yok. Siyasetçiye de.

Belediye Başkanı ve Başkanlarını da…Çünkü ve çünkü bendeniz her daim 45 yılı aşan mesleğimde hürgeneral oldum. Siyasi olaylara ve memleketimde cereyan eden olaylara, gelişmelere objektiften baktım. Böylece onun için 45 yılı aşkındır bu mesleğimi aralıksız yürütüyor çok şükür yıkılmadım ayaktayım. Tavsiyemdir ki… İşletme sahipleriyle, kişi ve kurumlarla uğraşmayı bırak. Bence Giresun Belediye Başkanlığını yap. Giresun Belediye Başkanısınız. Hemşehrim olarak bendeniz isterim ki…Giresun’un Şehr; i Emini de ol… Dost acı söyler. Net ve bek söyler. Sözlerini evelemez gevelemez…Tekraren öneriyorum….Tavsiye ediyorum….Biliyoruz Giresun Belediye Başkanısın.Dilerim ki….Giresun’un Şehr;i Emini de ol. Sakın unutma. Kulak arkası etme. Makam ve koltuk gidince bilesiniz ki bendenizi daha iyi anlayacak ve algılayacaksınız. Mensubu bulunduğunuz partide geçmiş yıllarda milletvekilliği veya siyaset yapanlara bak. Bir de daha öncesinin öncekilerine bak. Bu şehir bizim. Bu memleket bizim. Dr. Ergun Özdemir çarşıya indiğinde cafelerde ve merkezde etrafında oluşan insanların muhabbetlerini dinle.

Sevgisi eksilmedi. İzler önemli. Benim için siyasi yaşamında Giresun Milletvekili sıfatıyla Nizamettin Erkmen, Mustafa Kemal Çilesiz’den sonra en süre Giresun milletvekili hüviyetini üzerinde taşıyan ilk üç isim arasında yer alan, Giresun’a BAKAN, Giresunlu BAKAN, olarak algıladığım 55. Cumhuriyet Hükümetinin Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Burhan Kara’yı örnek al.Siyaseti bırakmış olmasına rağmen aradan yıllar geçmiş olsa bile 12 Eylül 1980 siyasetinin unutulmazları arasında. Giresun’a Ankara’dan her geldiğinde bile etrafında oluşan sevgi çemberini gör. Yolun Sütlaş köprüsünden geçtiğinde veya Sayın Burhan Kara bakanımız memlekete geldiğinde etrafında ziyaretçilerinin gösterdiği ilgi ve saygıyı görmeniz yine bir tavsiyemdir. Mesela bendenizin 46 yıldır abi kardeş gibi olmamıza rağmen hiçbir siyasi ve ticari talebim bakanlığı döneminde bile olmadı halen her daim saygımı eksik etmediğim Giresunlu siyasi bir ERK’tir.  Bendeniz Giresun’da olsam zatıalileri de Giresun’a gelse ziyaret etmeyi kendime vazife bilir, hoş sohbetler gerçekleştirir, siyaset yaptığı yılları bir sinema şeridi gibi gözlerimizin önünden geçirir, bazen karşılıklı eleştiriler yaparız.

Öz eleştirilerimiz bile olur. 12 Eylül önceki Giresun’un siyasilerini de tanırım.

Dışışleri Bakanı Dr. Hayrettin Erkmen’i, Milli Savunma Bakanı Mehmet İzmen’i, Milletvekili Hamdi Bozbağ ve daha nicelerini sizler tanımazsınız bile. Ama izleri silinmedi.

Silinmeyecek izler bıraktılar çünkü. Her birinin evlerine girdim.

Çaylarını içtim, kahvelerini yudumladım. Hatta Başbakan Yardımcılarından Nizamettin Erkmen’in Yalova’daki yazlığında çok uzun sohbetlerimiz olmuştu. Hünerli ellerinden ikramlarını tatmak hayatım boyunca unutamayacağım anılardan ve anekdotlardan biridir.

Bizler ülkemizin ve ilimizin en saygın siyasi iradesiyle Giresun’a hizmet vermek için görevlerde iken ve görevlerini bırakmış olsalar bile hep sevgi ve saygı çerçevesinde iletişimlerimiz oldu. Aramızdan ayrılanlara rahmet, yaşayanlara sağlık ve sıhhat içinde uzun ömürler diliyorum. Bu bağlamda pek çok örneklemeler var. Dindarlığının ölçüsünü bilemem.

Giresun İmam Hatip Lisesi Mezunları arasında olduğunuzu biliyorum. Dindarlığınız sizinle Allah ile kul arasında. Ama kindar olmayınız…Dindar olan insanlarında kindar davranmamaları gerekir sanırım. Makamlara aldanmayın. Makamlardan da güç almayın. Devletin makamı zaten güçlü. Asıl önemli olan oturduğunuz o makamlara güç katabilmek.

Bence en önemli bu. Makam elden gittiğinde bugün o makama gösterilen ilginin hiçbirini pek çok etrafınızdaki insanlardan göremeyeceksiniz. Çünkü makama ve koltuklara ilgi duyanlar menfaatperest olurlar. Koltukların gücünü tanırlar. Aytekin Şenlikoğlu’nu tanımazlar.

İşte o zaman kimin dost, kimin düşman ve kimin post olduğunu anlarsınız. Ama iş işten geçmiş olur. Yaşayanlar bu örneklemeleri görür. Giresun Belediye Başkanısın.

İsterim ki…Aytekin Şenlikoğlu. Giresun’un Şehr-i Emini olsun.”

YORUMLAR

  1. Hikmet dedi ki:

    Bu mu yani Giresun un sorunu, neymiş cafe kapanmış, bana ne. Mesele bu mu yani. sana ne girdi çıktı bu olayda anlamadım ki neyi ve kimi savunuyorsun. Çok azimliysen başka sorunlara odaklan. Mesela ,Limanda ki o pis görüntülü depoları yaz, Tüccar neden milletin fındığını düşük fiyata alıyor bunu yaz, neden Giresuna ordu veya Trabzon gibi yatırımlar yapılmıyor bunu yaz, Neden Giresun Ziraat odası çalışanları masasında oturuyor çıksın köylere toprak analizi yapsınlar fındığı daha nasıl . geliştirebiliriz , ayağına beklemesinler ekip ekip köylere dağılsınlar. Çocuklarını okula göndermekte zorluk çeken vatandaşlar var onları yaz. Yaz oğlu yaz.

    1. GiresunGazete dedi ki:

      Ulan denyo. Sana mı soracak en yazı yazacağını Remzi Mamaşoğlu. Yeri geldimi demokrasiden bahsedersiniz ama işinize gelmediği zaman demokrasiyi rafa kaldırırsınız. Senden mi izin alacak konuşurken. Bilip bilmeden konuşmuşsun. Eleştirdiğin yazmasını istediğin konuları bu kadar yazma işine meraklıysan sen neden yazmıyorsun. Varsa gerçek hesabın bize de yolla bakalım ne yazdıklarını biz de feyk (!) alalım. Tabi o kadar delikanlıysan. Gazete yöneticileri bu yazdıklarımı yayınlamazsanız sizinde bu Hikmet denilen zattan farkınız yok.