Dolar 18,8820
Euro 20,0583
Altın 1.112,55
BİST 5.327,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Mehmetçikten düşmana korku

Giresun’da, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı.

Mehmetçikten düşmana korku
Ağustos 31, 2022 7:59 am
212

Giresun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü Hükümet Konağı’nda düzenlenen törenle kutladı. Törende Atatürk anıtına çelenkler konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşımız okundu. Zafer Bayramı programında ise halk oyunları gösterisi sunuldu, müzik öğretmenleri tarafından koro ve solo olarak kahramanlık türküleri seslendirildi ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

GİRESUNLULAR ATASI VE CUMHURİYETİN HER ZAMAN NEFERİ

Her zaman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan Giresunlular 7’den 77’ye ellerinde Türk Bayraklarıyla zafer bayramı coşkusuna ortak oldular. Kahraman Türk askerleri geçiş töreninde dostta güven, düşmana korku mesajı verdi. Mehmetçik ayakta alkışlandı.

SİYASİ PARTİ VE STK’LARDAN 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

Giresun’da bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Atatürk Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve Eğitim-İş Giresun Şubesi tarafından gerçekleştirilen kutlama programında Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okudu.

CHP İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu burada yaptığı basın açıklamasında, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan onur ve gurur abidesi Büyük Zaferin100. Yılını kutluladıklarını ifade etti. Uzunalioğlu, Giresun uşaklarının kuruluş savaşındaki destanına vurgu yaparak, “Tamamı Giresun Uşaklarından oluşan 42. ve 47. gönüllü alaylardaki kahramanlarımızın bu savaşta verdiği destansı mücadele bizler için büyük onur ve gurur kaynağı olmuştur” dedi.

Ülkenin, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçtiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Uzunalioğlu şunları kaydetti;

“Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve en temel Anayasal hak ve özgürlükler rafa kaldırılmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak kökeni Kuvayı Milliye’ye dayanan büyük bir davanın evlatlarıyız. Bizim davamız demokrasi davasıdır; bizim davamız hak, hukuk ve adalet davasıdır; bizim davamız açlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa ve haksızlığa karşı olanların davasıdır. Bu nedenle mücadelemiz bu ülkeyi aydınlığa çıkarma mücadelesidir. Mücadelemiz haktan, hukuktan, adaletten yana olanların mücadelesidir. 100 yıl önceki düşmanı yurdumuzdan kovmak için “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir  ileri” emri veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile O’nun izinden gidenlerin anlayışını ve 30 Ağustos ruhunu örnek alıyoruz. Zafer, “Zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise, “Başaracağım” diye başlayarak sonunda “Başardım” diyebilenindir.” Zafer bizimdir, bizim olacaktır ve birlikte başaracağız. 100 yıl önce büyük fedakarlıklarla yakılan bu ışık, daha güçlü bir şekilde geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. İşte bizler de aynı bilinçle Cumhuriyet’imizi sonsuza dek muhafaza edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.