Dolar 18,8934
Euro 20,0781
Altın 1.125,64
BİST 5.212,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 15°C

Müftü Topcan: Zayıfları korumak ibadettir 

‘Bir Yetime Aile Olmak’ konulu panel düzenlendi 

Müftü Topcan: Zayıfları korumak ibadettir 
Temmuz 19, 2022 3:44 am
210

Giresun İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Topcan, ailenin bir çocuğun güvenle büyümesi ve topluma faydalı bir birey olarak yetişmesi için gerekli ve birincil ortam olduğunu ifade etti.

İslam’ın insan hayatına önem verdiğini belirten Müftü Topcan, ”Zayıfları korumak, İslam’ın temel hedeflerinden biridir.  İnsanı himaye etmek onu korumak, kollamak dünyada yapılabilecek en güzel davranışlardan biridir. İnsanın yalnızlaştığı günümüz dünyasında zayıf ve güçsüz birini korumak, ona sahip çıkmak ibadettir. Çocukların sıcak ve samimi aile ortamında büyümelerini sağlamak, onların sevgi, saygı ve dayanışma gibi değerleri kazanmalarına yardımcı olacaktır. Onların güvenli ve başarılı bireyler olmalarını sağlayacaktır. Geleceğimiz için yetimleri koruyup gözetmeli ve onlara sahip çıkmalıyız.” dedi.

Moderatörlüğünü Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık’ın yaptığı panelde, Uzman Vaiz Gülay Ayar tarafından ‘Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Aile Olmak’, Sosyal Çalışmacı Kasım Sayın tarafından ise ‘Nasıl Koruyucu Aile Olunur?’ başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Program tecrübe paylaşımı ile tamamlandı. Panele, din görevlileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.