Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 10°C
Çar 9°C

New York – Türkiye hattında yardım seferberliği

New York’ta, Görevli Giresunlu Polisler Türkiye’yi unutmadılar

New York – Türkiye hattında yardım seferberliği
Şubat 24, 2023 7:42 am
31

Hasan Çelik/ ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinin polis departmanı NYPD’de görev yapan aslen Giresunlu olan polis memurları Türkiye’yi unutmadılar.

ABD’de, New York Polis Teşkilatı (NYPD) Müslüman Polisler Derneği üyelerinin Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen insanlar için topladıkları yardımlar Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu yetkililerine teslim edilerek Türkiye’ye gönderileceği açıklandı.

GİRESUNLU POLİSLER TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞTILAR

Amerika’nın en büyük polis teşkilatı olan New York Emniyet Müdürlüğü’nde (NYPD) görevli Giresunlu polis memurları Egemen Aydın, Dilek Kahveci, Benek Kandaz, Uğur Bek, Mahmut Halis, Orhan Bayram ve Gamze Alpsoy öncülüğünde New York Polis Teşkilatı (NYPD) Müslüman Polisler Derneği üyeleri iş birliğinde, nakit para olmak üzere bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri topladı.

NYPD’DEN ÖNEMLİ YARDIM

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i 10 ilde 13 milyondan fazla kişiyi etkileyen depremlerden etkilenenler için toplanan yardımlar arasında: 32 bin dolar nakit para, kış şartlarına uygun çadırlar, ısıtıcılar, kullanılmamış çocuk, kadın, erkek kıyafetleri, yatak, battaniye, uyku tulumları, hastane malzemeler, kadınlar ve çocuklar için hijyen ve temizlik ürünlerinin yanı sıra evcil hayvan mamaları yer alıyor.

New York Emniyet Müdürlüğü’nde (NYPD) bünyesindeki Müslüman Polisler Derneğinin topladığı yardım malzemelerini, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu yetkililerine teslim edilerek Türkiye’ye gönderileceği açıklandı.

EGEMEN AYDIN: TÜRKİYE VE MEMLEKET ÖZLEMİ ÇOK FARKLI

Giresun’un Yağlıdere ilçesinden 1960’lı yılların sonlarında Rum olan Lefter sayesinde Amerika’ya göç eden (Terzi) İzzet Aydın’ın torunu, Amerika’nın en büyük polis teşkilatı olan New York Emniyet Müdürlüğü’nde (NYPD) görev yapan aslen Giresun-Yağlıdereli olan Egemen Aydın gazetemize yaptığı açıklamada,” Türkiye ve memleket özlemi çok farklı. NYPD Müslüman Polisler Derneği olarak Türkiye’deki deprem felaketinde etkilenen milyonlarca insanın her türlü yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek bu insanlık dramına kayıtsız kalamadıklarını, dernek üyeleri tarafından, Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından etkilenen insanlar için toplanan giysi ve temizlik malzemeleri, 13 milyon kişinin felaketten etkilendiği bölgelere gönderilmek üzere yetkililere teslim edilerek ülkemize gönderileceğini söyledi.

Aydın,” New York’tan yardım göndermeye devam edeceklerini ve New York’tan yapılan yardımın, ülkemiz için ne denli önemli olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’DEN TÜRKLER YARDIMLAR GÖNDERİLMEYE DEVAM EDİYOR

ABD’de yaşayan Türkler, Türkiye’de şimdiye kadar 44 bine yakın kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından ülke genelinde yardım seferberliği başlattı.

ABD’deki Türk misyonları öncülüğünde, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i etkileyen depremlerden etkilenenler için toplanan yardımlar Türkiye’ye gönderilmeye devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.