Dolar 18,8885
Euro 20,1835
Altın 1.116,85
BİST 5.313,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Öğretmenler Kuş Dili ile sorunları dile getirdi

Giresun’da Hürriyetçi Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler, Çanakçı’nn  Kuşköy köyünde bir araya gelerek Kuş Dili ile  “Öğretmenler sınav istemiyor”, “Geçinebilmek için maaşlarına zam istiyor” diye seslendiler.

Öğretmenler Kuş Dili ile sorunları dile getirdi
Ekim 3, 2022 5:18 am
192

Hürriyetçi Eğitim-Sen’e Giresun Temsilcisi Tekin Akdağ, “Peygamber mesleğini icra eden meslektaşlarımıza “boş öğretmenler” deme gafletinde bulunan sözüm ona köşe yazarına “ücretsiz ders vermeye” geldik.  Alelacele, paydaşların görüşü alınmadan çalakalem yazılan kanun metninde, biçimsel bir bütünlük dahi bulunmamaktadır. Kanunun kapsamı, kariyer basamakları sınavı ve 3600 ek gösterge düzenlemesinden ibarettir.  Eğitim çalışanlarının tamamının maaşlarının iyileştirilmemesi, maaş iyileştirmesinin ise sınav şartına dayanması, mülakat garabetini ortadan kaldırmaması, sözleşmeli öğretmenliğin ele alınmaması, liyakate dayalı bir yönetici atama sistemi getirmemesi velhasıl, öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmekten uzak, aksine çalışma barışını bozan bir kanun olması,  bu kanuna itirazlarımızın temel sebepleridir. Ve bu sebeplerden ötürü bu kanun paydaşların da görüşü alınarak ivedilikle revize edilmelidir. Bu anlamda bugüne kadar birçok yollarla sesimizi duyurmaya çalıştık. Bugün de “Kuşköy’den kuşdiliyle” mesajımızı göndereceğiz umarım bu sefer sesimizi duyan olur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.