Dolar 18,8601
Euro 19,8409
Altın 1.098,20
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Çok Bulutlu
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Pts 17°C
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C

Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 412 bine ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Giresun’da okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 412 bine ulaştı.

Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 412 bine ulaştı
Aralık 31, 2022 6:48 am
102

Okul kütüphanelerindeki kitap sayısının artırılması için bakanlık ve valiliğinin destekleriyle kütüphanelere yeni kitaplar temin edildi. Ayıca okullar nezdinde kitap toplama kampanyaları düzenlenerek kütüphanelerinin kitap sayısının artırılması sağlandı. Bugün itibariyle il genelinde okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 412.000’e ulaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu,, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi ile çocuklarımızın okuma, öğrenme ve kütüphane kullanma alışkanlığını kazanarak bu alışkanlığı yaşamları boyunca geliştirmeleri ve sürdürmelerinin hedeflendiğini, bu doğrultuda yürütülen çalışmalar ile projenin ilimizdeki ayağının başarı ile tamamlandığını ve ilimizde kütüphanesiz okul kalmadığını bir kez daha vurguladı. Bu kütüphanelerle özellikle köy okullarındaki çocuklarımızın nezih çalışma ortamlarına kavuştuklarını, buralarda hoşça vakit geçirerek kitap okuma alışkanlığı kazanacaklar” dedi.

Müdür Tosunoğlu, proje çalışmalarının bununla da kalmadığını, tüm okul kütüphanelerde kitap sayısı ve çeşitliliği olarak zenginleşmesi için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini dile getirerek, “Bu amaçla Bakanlığımızın gönderdiği ödenekler ve Valiliğimizin destekleriyle kitap alımları yapılarak kütüphanelerimize kazandırılmıştır. Bu sayede an itibariyle ilimiz okul kütüphanelerindeki kitap sayımız 412.000’e ulaşmış olup, sayının daha da art çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, okul kütüphanelerinin zengin içeriklerinden öğrencilerimizin azami faydalanması için kütüphanelerde okuma etkinlikleri ve ders uygulamaları düzenlenerek, okul kütüphaneleri etkin ve verimli bir şekilde kullanılmaktadır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.