Dolar 18,9000
Euro 20,0698
Altın 1.122,46
BİST 5.237,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Ortak beklenti 3.5 dolar!

Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 2022 yılı fındık taban fiyatı öncesi beklenti 3-3.5 dolar.

Ortak beklenti 3.5 dolar!
Temmuz 29, 2022 6:00 am
188

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, fındık taban fiyatının döviz kuru bazında 3-3.5 doların altında açıklanmaması gerektiğini ifade ettiler.

“3 DOLAR KRİTERİ DEVAM ETMELİ”

Aynı zamandan Ulusal Fındık Konseyi Başkanı olan Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, son 5 yıldır Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım fiyatı olarak belirlenen 3 dolar kriterinin bu yılda devam etmesi gerektiğini kaydetti. Bölük, “Fındıkta 3 dolar fiyat uygulaması 2017 yılından beri üretici ve sanayicimizi üzmedi. Hem üretici ve hem de sanayicimizi üzmeden yürütülecek olan bir fındık politikası için taban fiyat açıklanırken, 3 dolar kriterinin devam etmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“FINDIK FİYATI 3-3.5 DOLAR BANDINDA AÇIKLANMALI”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, fındık fiyatının dolar bazında 3-3.5 bandında açıklanması gerektiğini ifade ederek, Giresun ve Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından olan fındığın bölge ekonomisine katkısının büyük olduğu kaydetti. Fındığa verilecek olan 3-3.5 dolar fiyatın üretici ve ekonomiye can suyu olacağını vurguladı.

“FINDIK FİYATI 60 TL’NİN ALTINDA OLMAMALI”

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ise fındık taban fiyatının 60 liranın altında açıklanmaması gerektiğini söyledi. Kara, “Fındıkta dolar değeri üzerinden kaybetmiş olduğumuz farkın ortaya çıkartılması ve Karadenizli fındık üreticisinin mağduriyeti giderebilmek adına iyi bir fiyat açıklanmalıdır. Bu fiyatta 60 liranın altında olmamalıdır. Beklentimiz ve talebimiz bu yönde” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.