Dolar 18,8828
Euro 20,1398
Altın 1.115,61
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Oteller için Güneş Enerjisi Üretimi

Enerji maliyetlerinin Giresun’da faaliyet yürüten otel işletmelerini zor duruma düşürdüğünü ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yeni dönemde otellerimizin güneş enerjisinden yararlanabilmesi adına çalışmaların yoğunlaşacağını vurguladı.

Oteller için Güneş Enerjisi Üretimi
Eylül 21, 2022 6:10 am | Son Güncellenme: Eylül 21, 2022 6:12 am
193

ünümüz koşullarının kendi enerjini kendin üret noktasına geldiğini belirten Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Bu kış otellerimiz için çok çetin geçecek, dolayısıyla önümüzdeki dönem otellerimiz için belirli bölgelerde enerji üretim sahaları oluşturulmasına dönük destek sağlamayı planlıyoruz. Dolayısıyla otel çatılarına kurulacak güneş panelleri ile hedeflenen enerji imalatının yapılması mümkün değildir. O yüzden güneşin yüksek olduğu Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar gibi ilçelerde otellerimiz için yönlendirmelerde bulunacağız. Otellerimizin firmasal yada genel bir talep ile sürece dahil olması en büyük arzumuz olacaktır. Her otel kendi ihtiyacı kadar yatırım yapması halinde ayakta kalabilecek, aksi durumda önümüzdeki yıllarda yerel işletmelerimizin kendi yağında kavrulabilmesi mümkün gözükmemektedir. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak otel işletmelerimiz başta olmak üzere, hizmet sektöründe faaliyet yürüten işletmelerimizin ana gider kalemlerinden olan enerji giderlerinin asgari düzeye inmesinin mücadelesi içindeyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.