Dolar 18,8863
Euro 20,0867
Altın 1.112,70
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 15°C

Randevulara sadık değiliz!

173 bin hastadan 70 bini randevusuna gelmedi!

Randevulara sadık değiliz!
Eylül 6, 2022 5:30 am
203

Giresun’da 2022 yılının ilk 6 ayında Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sağlık hizmeti almak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden poliklinik randevusu alan 173 bin 49 vatandaştan 70 binden fazlasının randevularına gelmedikleri kaydedildi. Randevu almasına rağmen, randevusuna gelmeyen vatandaşlardan dolayı bazı branşlarda problem yaşandığı belirtildi. Başka hastaların randevu problemi yaşamaması için daha duyarlı ve gelinmediği takdirde randevulara iptal edilmesi istenildi. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, MHRS üzerinden randevu alarak, muayene olmak isteyen hastalara önemli bir çağrıda bulundu.  Başhekim Kulaklı, 2022 yılını ilk 6 ayında randevu alan vatandaşlardan 70 binin üzerinde hastanın randevularına gelmediğinin altını çizdi.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kulaklı yaptığı çağrında şunları kaydetti;

“Hastanemizde çoğu branştan randevu alınabilmekle birlikte hekim sayısının talebi karşılayamadığı bazı branşlarda randevu problemi yaşanmaktadır. Bu hususta hem Giresun İl Sağlık Müdürlüğümüz hem de Giresun Üniversitesi rektörlüğümüzle ortak çalışarak kadromuzu her geçen gün güçlendirmekteyiz. Bununla birlikte 2022 ilk 6 ayında poliklinik muayenesi için 173049 MHRS randevusu açılmış ancak 102858 hastamız muayeneye gelmiştir. 70000 den fazla hastamız randevu almış olmasına rağmen muayene olmamıştır. “Randevu Sadakati” olarak nitelendirdiğimiz bu duruma dikkat edilmesi ve hassasiyet gösterilmesi hastalarımızdan önemli bir ricamızdır. Randevusuna gelemeyecek olan hastalarımız MHRS sistemi üzerinden kolaylıkla randevusunu iptal edebilir. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.