Dolar 18,8999
Euro 20,0849
Altın 1.123,89
BİST 5.212,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 15°C

Resmen hasta olmuşuz

İl Sağlık Müdürü Bulut, kamu hastanelerinde geçen yıl bir milyonun üzerinde hastanın ayakta muayene edildiğini, 2022’in ilk 5 ayında ise bu sayının 615 bin 532 kişi olduğunu söyledi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde geçen yıl bin 990 doğum gerçekleştirildiğini belirten Bulut, bu yılın ilk 5 ayında ise 821 bebeğin dünyaya geldiğini kaydetti.

Resmen hasta olmuşuz
Temmuz 19, 2022 4:14 am
251

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut düzenlediği basın toplantısında, sağlık alanında yürütülen çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bulut, il genelinde 2 Aile Sağlığı, Toplum Sağlığı ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi, 5 hastane, Sağlıklı Hayat Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi olmak üzere 9 yatırımın devam ettiği ifade ederek, proje çalışmaları devam eden 7 yatırımın olduğunu belirtti.

“TEDİRGİN OLACAK BİR DURUM YOK”

Son günlerde artış gösteren covid-19 vakalarına da değine Müdür Bulut, “Vakalarda artışlarımız var, özellikle ayaktan vaka sayıları, test sayılarımızda biraz artış var, yatan hastalarımızda da kısmen artış var ama bu Türkiye genelinde yaşadığımız bir durum. Şu an sağlık hizmet sunumumuzu aksatacak hiçbir durum yok. Bu konuda tedirgin olunmasını istemiyorum. Ama bizim istirhamımız şöyle, bu tarz en ufak şikayeti olanların, öksürük, hapşırık, ses kısıklığı, ateş şikayetleri olan kişinin toplu ortamlarda, yolculuk esnasında maskesini kendisinin, hem toplum sağlığını korumak için hem de yakınlarını korumak için maske takmasını öneriyoruz. Günlük vaka oranlarımız 50 ile 130 arasında değişiyor, serviste toplam 22 yatan hastamız var, bunlardan yoğun bakımda yatan bir hastamız var” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.