Dolar 18,8911
Euro 20,0979
Altın 1.113,94
BİST 5.339,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 15°C

Sağlık-Sen hak kayıplarının giderilmesini istedi

Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, “sahadan yükselen haklı itirazlar dikkate alınmalı en kısa zamanda hak kayıpları giderilmelidir” dedi.

Sağlık-Sen hak kayıplarının giderilmesini istedi
Eylül 2, 2022 6:34 am
189

Elifoğlu yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarına yönelik son düzenlemelerle bazı sorunlara neşter vurulduğu ancak düzenlemede bazı hak kayıplarının söz konusu olduğunu kaydetti.

“Döner sermayenin genel bütçeden ödenmesi, SUT fiyatlarından bağımsız hale gelmesi, Hekim ve hekim dışı çalışanların havuzlarının ayrılması, Mahsuplaşmanın kaldırılması önemli düzenlemeler olarak dikkat çekiyor” diyen Sağlık-Sen Şube Başkanı Elifoğlu şunları kaydetti;

“Bunların yanı sıra yapılan düzenlemelerin, çalışanların çoğunluğunda haklı itirazlara yol açtığı da muhakkak. Bunun da temel nedeni, düzenlemelerin saha gerçekliğini yeterince dikkate almadan hazırlanmış olmasında yatmaktadır.   Yapılan düzenlemeler, baştan sona hak ve hakkaniyet gözüyle ele alındığında, adil olunmadığı kolaylıkla görülecektir. Hekim dışı bazı çalışanların, görseller eşliğinde yapmış oldukları sosyal medya paylaşımları, bu durumun ispatıdır. Kaldı ki bu kategoride yer alanlar, mevcudun yüzde 80’inini oluşturan; hemşire, ebe, sağlık memuru, tekniker, teknisyen vhki, memur ve hizmetli gibi fedakarlar ordusudur.

Düzenlemeler sadece adaletsizlik içermiyor, haksızlık da içeriyor. Şöyle ki; Bakanlık merkez teşkilatı ile diğer kurumlarda çalışanlar, araştırmacı kadrosunda, adli tıp kurumunda 112’de çalışanlar ve sözleşmeli idareciler adeta yok sayılmıştır.”

Yok, sayılan çalışan sayısının yüzbinleri bulduğuna dikkat çeken Elifoğlu, “Yok, sayılan çalışan sayısı, bir-beş değil, binler, onbinler, hatta yüzbinleri bulmaktadır. Bu insanlar, kar-kış, gece gündüz demeden alınteri döküyor, mesai harcıyor. Bu çalışanlara, üvey evlat olmadıkları tez zamanda gösterilmelidir. Düzenlemelerde dikkat çeken bir husus da aile hekimliği çalışanlarına verilecek ücretin ceza almama şartına bağlanmış olmasıdır. Bu şart, düzenlemelere yanlışlıkla koyulmuş olmalı çünkü kanunlara ve Anayasa’ya aykırıdır.

Sonuç olarak; çalışanların çok büyük çoğunluğunda haklı itirazlara neden olan, yüzbinlerce çalışanı kapsam dışında tutan düzenlemelere tez zamanda müdahale şarttır. Bakanlık, sahadan yükselen itirazları dikkate alarak, çalışanlarının memnuniyetinin esas olduğunu herkese ispatlamalıdır. Çünkü sağlığın fedakarlar ordusu bunu hak ediyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.