Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 14°C
Sal 10°C
Çar 9°C

Sahiplensinler ki Giresunspor yaşasın

Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, “Bu takıma neden kimse destek vermiyor. Neden kimseler katkı sunmuyor. Sorgulanacak konu bu aslında. Bunu sorgulamak lazım.”

Sahiplensinler ki Giresunspor yaşasın
Şubat 23, 2023 7:02 am
20

Spor Toto Süper Lig ekibi Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, zorlu maç öncesi Twitter’da taraftarların da içinde bulunduğu sohbet odasına katıldı.

Çok önemli açıklamalarda bulunan Keleş, “Ligde geriye kalan maçlarımızın 13’ünün 8’ini evimizde oynayacağız. Fikstür avantajımız var. Seyircimizle iyi bütünleşirsek buradan güzel bir şekilde çıkacağımızı düşünüyorum. Elbette her maç sahada oynanıyor. Avantajı iyi kullanmak da sizin elinizde. Bunu başarabilirsek 40 puanı rahatlıkla geçebiliriz.” dedi.

Keleş, “Kayserispor iyi bir takım ama biraz güç kaybettiler. Kazanabiliriz. Futbolda her sonuç var. Bunlar normal şeyler. Ama en kritik maçlarımızdan birisi olacak. Saha avantajımızla, seyircimizin desteğiyle kazanmak istiyoruz. Transfer tahtamızın kapalı olması sebebiyle kiralık olarak gönderdiğimiz oyuncularımızı geri çağırmak için federasyona başvuruda bulunduk. Ancak bu başvuruyor olumsuz yanıt aldık. Çünkü kiralık olarak gönderdiğiniz oyuncunun sözleşme süresi boyunca geri dönmesi kanun gereği mümkün değil. Bu oyuncuları bizde çok istedik ancak kuralla buna izin vermedi.

“Futbolculara olan yükümlülükleri zamanında yerine getirirsek ligde sıkıntı yaşamayız” diyen başarılı teknik adam, 4-4,5 milyon euroluk bir ekip olarak büyük şehir takımları ve maddi günü çok iyi olan takımlara karşı süper ligde çetin bir mücadele verdiklerini söyledi.

Şehirde bol bol dolaştığını ifade eden Keleş, “Sokakta kimi görsem hocam takımı bırakma diyor. Art niyetli kişiler hariç nu insanlardan birisi bana hocam takıma zarar veriyorsun, bırak git dese orada bir dakika bile durmam. 3 senedir bu takımı ne kadar sahiplendiğimi herkes gördü. Aynı sahiplenmeyi bu şehirden de bekliyorum. Sahiplensinler ki Giresunspor yaşasın” dedi.

Teknik Direktör Keleş, “Bu takıma neden kimse destek vermiyor. Neden kimseler katkı sunmuyor. Sorgulanacak konu bu aslında. Bunu sorgulamak lazım. Destek şahıslara değil, Giresunspor’a veriliyor. Dünyanın çeşitli coğrafyalarından gelmiş olan, karakterli bir oyuncu grubum var. Ben ve futbolcularım bu takımı bu kadar sahiplenirken, sahiplenmesi gerekenler de sahiplenmelidir” diye konuştu.

Perez’in ödemesinin ne şekilde yapıldığına ilişkin gelen soruya yanıt veren Teknik direktör Hakan Keleş; Kolombiyalı futbolcularımızdan Alexis Perez birikmiş alacaklarından dolayı bir süredir talepte bulunuyordu. A. Perez’e Başkan Karaahmet yaklaşık 150 bin euro bir ödeme yapınca 28 yaşındaki oyuncunun tek taraflı fesih yapmasının önüne geçildi. Takımımızın önemli oyuncularından biri olan Sainz’e her transfer döneminde adı birçok takımla anılıyor futbolcuya son olarak Konyaspor 400 bin euro ile talip olmuştu. Başkan ile yaptığımız konuşmada kendisine “Sainz’e ihtiyacımız olduğunu ilettim ve bu konuşmanın ardından gereken ödemeyi yaparak oyuncunun gitmesine Başkan izin vermedi.

Her takımda olduğu gibi bizi de eleştiren insanlar olabiliyor bu çok doğal ben hep şunu ifade ediyorum beni ya da yönetimi eleştirebilrisiniz ancak oyuncu grubunun eleştirilmesini doğru bulmuyorum Giresunspor’un borcu hakkında sürekli görüyorum çeşitli spekülatif yazılar ortaya atılıyor Kulübün borcu genel kurulda 185.5 milyon TL olarak açıklandı ve ibra edildi. Bu rakam maksimum 200 milyon TL olur. Öyle sosyal medyada yazıldığı gibi 400-500 milyon TL değil. Bilip bilmeden yazıyorlar. Böyle bir şey yok. Hakan başkanla aramızda hiçbir zaman para sorunu olmadı. Ben önce futbolcuların parasını ödeyin dedim. Futbolcularımızı hoş tutarsak onlardan her zaman daha iyi verim alırız. Oyuncu maliyetleri ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Teknik Direktör Hakan Keleş, “En pahalı oyuncumuz Bajic. 600 bin euro alıyor. Bizde öyle 400 bin 500 bin euro alan başka oyuncu yok. 1 milyon TL’ye oynayan futbolcularımız da var” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.