Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Paz 19°C
Pts 15°C
Sal 11°C
Çar 9°C

Sarsıntı

Şubat 14, 2023 6:58 am
56

Fiziki olarak mı desek, ruhsal olarak mı desek yoksa ikisi bir arada… Evet bu ikisi bir arada diye ifade edilen mana anlatılmak istenilenin ta kendisidir.

Hem madde var hem de maneviyat.

Ancak genel olarak ülkemizde en dikkat çekici olanı maddesel olanıdır. Çünkü manevî açıdan yaşanılan sarsıntı için çözüm yolu açık ve net olarak psikiyatri polikliniğidir.

Fakat toplumumuzda bir ayrıntı söz konusudur.

O’da şu ki; Psikiyatri= Deli Deli des deli kulakları da küpeli…

Belki bir nebzede olsa bundan sonra ki zaman sürecinde artık bu maddi- manevî çift yönlü sarsıntı da mecburen kabul göreceğe benziyor.

Çünkü şu an için ülkemizde on ilimizi kapsayan doğal afet yani yeryüzü kabuğunun çatırdaması sonucu ortaya çıkan vahamet in yol açtığı manevî sarsıntı öyle insanoğlunun kendi kendine asabileceği bir olumsuz etmen olmaktan çok ırak.

Şöylede bir söz bahis konusu olmuştur ki; gökyüzünde ki bulutlar neredeyse kutuptan beter olmuş çok soğuk…

Soğuk bu sözde gerçek manada kullanılmış bir terimdir. Mevsim de kış olunca sizde bunu anlayınız artık.

Bu 10 İl’de ısınma sorun oldu diyelim ki, sorun olması gayet normaldir. Çünkü hava olmuş tam bir buz.

Şöylede bir anekdot söz konusudur ki, bu doğal afet sonucu ortaya çıkan mağduriyet devletimizin sorumlu birimleri tarafından radikal bir şekilde yerini memnuniyete bırakarak ortadan kaldırılmıştır denilse tam isabet.

Bazı muhalif partiler ise pişmiş aşa su katmaya çalışıyorlar ki bu ne kadar gerçekleşir yada gerçekleşmez tartışmaya açık.

Şahsıma göre ülkemizde ki bu emek, çaba, gönülden gönüle aşk, vatan sevgisi inşallah ülkemiz için hayırlara vesile olacaktır düşüncesine sahibim…

Allah Yar ve Yardımcımız olsun, hoşça kalınız.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
Aralık 15, 2022 8:28 am
Kasım 23, 2022 8:23 am
Temmuz 19, 2022 9:24 pm
Ocak 29, 2023 4:01 am
Temmuz 19, 2022 9:21 pm
Ocak 12, 2023 7:48 am
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.