Dolar 18,8835
Euro 19,9062
Altın 1.098,11
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Seçilmiş kadınlar, Diyarbakır annelerinin yanında

İçişleri Bakanlığı ve Seçilmiş Kadınlar Derneği iş birliğinde, aralarında Giresun’dan seçilmiş kadınlarında bulunduğu; belediye meclis üyeleri, muhtar ve kooperatif başkanlarının yer aldığı 81 ilden 110 kadın Diyarbakır Annelerini ziyaret etti.

Seçilmiş kadınlar, Diyarbakır annelerinin yanında
Aralık 16, 2022 8:15 am
128

Giresun’dan ziyarete, Doğankent Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Bayram, Yağlıdere Belediye Meclis Üyesi Emine Durmuş, Giresun Merkez Aydınlar Mahallesi Muhtarı Sultan İbiç, Giresun Merkez Hacı Hüseyin Mahallesi Muhtarı İpek Can, Üreten Kadınlar Kooperatif Başkanı Gülsün Şahin ve Başkan Yardımcısı Songül Konal katıldı.

Program kapsamında Diyarbakır’ı da ziyaret eden SEKADER Başkanı Cavide Karakülah ve seçilmiş kadınlardan oluşan grup, HDP Diyarbakır İl Binası önünde, dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelere de destek ziyaretinde bulundu. “Diyarbakır Anneleri” olarak adlandırılan ve çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 1194 gündür kesintisiz olarak sürüyor.

Başkan Karakülah, beraberinde 81 ilden gelen 110 seçilmiş kadınla, ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla umutlu bekleyişini sürdüren annelerle görüşerek, desteklerini iletti. Diyarbakır Anneleri, evlatlarının nasıl dağa kaçırıldığını gözyaşları içerisinde, Giresun’dan tura katılan Doğankent Belediyesinin MHP’li Belediye Meclisi Üyesi Hatice Bayram’a anlattılar.

Bayram, bölücü terör örgütleri tarafından dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan Diyarbakır annelerine destek vermek için HDP İl Binası önündeki anneleri ziyaret ettiklerini belirterek “Gözü yaşlı annelerin, ellerinde; kandırılarak veya zorla dağa kaçırılan çocuklarının fotoğrafıyla umutlu bekleyişini gördük.  Ziyaretimiz sırasında, annelerin evlatlarının dağa nasıl kaçırıldığını gözyaşları içerisinde anlatmalarına şahit olduk” açıklamalarında bulundu.

Hakkari Şemdinli’den geldiğini söyleyen Necibe Çiftçi adındaki Diyarbakır annesi, Doğankent Belediye Meclis Üyesi Bayram’a yaptığı açıklamada, bir evladının bölücü örgüt mensupları tarafından şehit edildiğini diğer evladının ise dağa kaçırıldığını söyleyerek “Ben iki evladım için geldim. Bir evladım Rojhad Çiftçi 2015 yılında HDP ve –bölücü terör örgütü- tarafından kaçırıldı. Oğlum Sami Çiftçi, kardeşinin peşinde dolaştığı için kardeşini arıyor diye; bir gece bir grup –bölücü terör örgütü- bizim evi sardı, biz köyde yaşıyoruz, bizim eve girdi gece yarısı, benim oğlumu evden aldılar, bir ahıra götürdüler, elini kolunu bağlayarak infaz ettiler. 4 çocuk babasıydı. Benim bir oğlumu şehit ettiler bir oğlumu dağa götürdüler. Beni burada mahkûm ettiler. Bir oğlumu mezarda diğer oğlumu da dağda taşta mezarda mahkûm ettiler. Bize bunu yapan da HDP ve –bölücü terör örgütü-, biz onlardan bir şey istemiyoruz. Biz onlardan 9 ay karnımızda taşıdığımız evladımızı onlardan istiyoruz. Pis ellerini bizim evlatlarımızın üzerinden çeksinler” diyerek –bölücü terör örgütü- ve onlara destek verenlere beddua etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.