Dolar 18,8725
Euro 19,9205
Altın 1.098,81
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 11°C

Şehrin su ihtiyacı için yeni kuyu açıldı

Su sıkıntısı yaşanmaması için her türlü tedbir alınıyor

Şehrin su ihtiyacı için yeni kuyu açıldı
Aralık 22, 2022 8:01 am
126

Giresun Belediyesi içme suyu şebekesini güçlendirmeye devam ediyor.

Her geçen gün şehir nüfusunun artmasına paralel olarak ihtiyaç duyulan suyu temin etmek ve gelecekte artan nüfus için de tedbir amacıyla Belediye tarafından yeni su kuyuları devreye alınıyor.

Bu kapsamda, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Aksu Bölgesi Etbaşoğlu mevkiinde 40 metre derinliğinde yeni içme suyu kuyusu açılarak şehrin su akımı güçlendirildi.

Yeni açılan su kuyusundan sonuçlar alındıktan sonra kuyu devreye alınarak şehir şebekesine bağlantısı yapılacak.

Tüm dünyada yaşanan küresel ısınmanın yaratacağı kuraklığın içme suyu sıkıntısına neden olabileceği öngörüsüyle açılan su kuyusunun saatte 180 ton su sağlayacağı bildirildi.

ŞENLİKOĞLU: “22 SU KUYUMUZ MEVCUT”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, su sıkıntısı yaşanmaması için her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini belirterek: “Şehrimizde 22 adet su kuyumuz mevcut. Özellikte gelecekte yaşanması muhtemel su sıkıntısına önlem olarak yeni su kuyuları açıyoruz. Hemşehrilerimizden isteğimiz paha biçilemez değerde olan içme suyumuzu israf etmemeleri. Geleceğimizin dünyası için herkesin ihtiyacı kadar kullanmaya özen göstermeli.” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, yeni içme suyu kaynakları bulmak için yaptıkları çalışmaların büyük maliyetlerle gerçekleştirildiğine de dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.