Dolar 18,8787
Euro 20,0488
Altın 1.101,57
BİST 5.216,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Su projesinin takipçisi

AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, 300 bin kişiye hitap edecek olan, DSİ’nin İkisu-Aksu Vadisi’ndeki su projesinin hayati bir önem taşıdığını kaydetti.

Su projesinin takipçisi
Kasım 2, 2022 5:40 am
157

Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda fındık, çay ve Giresun’daki DSİ yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Öztürk, Giresun Merkez, Bulancak, Dereli, Keşap ilçeleri, Duroğlu beldesi ve 42 köy olmak üzere 300 bin civarında nüfusa hitap edecek olan projenin kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den DSİ’ye talimat vermelerini rica etti.

“DSİ YATIRIMLARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEKTİR”

Bakan Kirişçi tarafından projenin 2023 yılı yatırım programına teklif edileceğinin belirtildiğini paylaşan Milletvekili Öztürk, “Görüşmelerde ayrıca, ilimizde 2020 yılında meydana gelen sel afetinden sonra devam eden dere içi ıslah projelerinin kaynaklarının arttırılmasının hayati önem taşımakta olduğunu ifade ettim. Sayın Bakanımız Kirişçi ise, Giresun ilimizde taşkın koruma projelerine 2022 yılı senesi başında 43,2 milyon TL ödenek ayrılmıştı. Şu an itibari ile 190,7 milyon TL yeni bir ödenek daha temin edilmiştir. Taşkın koruma inşaatları hızla devam etmektedir’’ cevabını vermiştir. İlimizdeki DSİ yatırımlarının yakın takipçisiyiz. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitelerini artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Giresun’da DSİ yatırımları hız kesmeden devam edecektir” dedi.

Fındık üreticilerine verilen desteklerden dolayı hükümete teşekkür eden AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk, “Bilindiği üzere Türkiye fındık üretiminde dünya birincisidir. Ürettiğimiz fındığın yüzde 80’i ihraç edilmektedir. Hükümetimizin son yıllarda izlediği fındık politikasından dolayı hem Türkiye hem çiftçimiz kârlı çıkmaktadır. Açıklanan müdahale fiyatları ve Toprak Mahsulleri Ofisince sürecin iyi yönetilmesi üreticilerimizi memnun etmektedir. Zamanında ve yerinde müdahale piyasaya denge getirmektedir. Bu da doğru politikaların doğru sonuçları getirdiğini göstermektedir. İnşallah böyle de devam edecektir. İnanıyorum ki bundan sonra dünya fındık piyasasında Türkiye’nin kararları daha etkin olacaktır. Fındık üreticilerine her zaman destek olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati’ye, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal ve tüm çalışanlarına fındık bölgesi milletvekilleri adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“TİREBOLU’YA YENİ ÇAY FABRİKASI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

Tirebolu’da daha önce yapımı planlanan çay fabrikası projesinin ÇAYKUR tarafından hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Cemal Öztürk şöyle konuştu;

“Ülkemizde sudan sonra en fazla tüketilen içecek çaydır. Bilindiği gibi çay ülkemizde sadece Doğu Karadeniz Bölgesinde üretiliyor. Milletvekili olduğum Giresun ilinin doğu ilçelerinde de çay üretiliyor. Türkiye olarak kişi başına çay tüketiminde dünya birincisiyiz. Üretimde de ilk sıralarda yer alıyoruz. Şimdilik ithalat gerektirecek bir durum söz konusu olmamakla birlikte, bu üretim şekliyle Türkiye’nin artık net çay ithalatçısı durumuna geldiği görülmektedir. Hem ülkemizin geleceği hem de üreticilerimizin gelirinin artması için tedbir alınması, çaylıkların yenilenmesi hatta yeni çay bahçeleri kurulmasına izin verilmesi gerekmektedir. Giresun çayı kalitesiyle ünlüdür. Bilindiği gibi ÇAYKUR’un 42 numara çayı Giresun’un Eynesil, Görele, Çanakçı, Güce ilçelerinde yetişen çaylarla Tirebolu’da üretiliyor. Bu fabrikanın kapasitesinin arttırılması ve planlanan ama son ekonomik gelişmeler nedeniyle beklemeye alınan yeni çay fabrikası projesinin hayata geçirilmesi gerekmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.