Dolar 18,8859
Euro 20,0787
Altın 1.115,40
BİST 5.321,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Tarım işçilerinin çocukları gönüllerince eğlendi

İl Müftülüğünce, kente mevsimlik tarım işçisi olarak gelen ailelerin çocuklarına yönelik etkinlik düzenlendi.

Tarım işçilerinin çocukları gönüllerince eğlendi
Ağustos 30, 2022 3:19 am
188

Giresun’a, Doğu ve Güneydoğu’dan her yıl fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları sosyal etkinliğe katıldı.

“Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi” kapsamında, kente gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesinde program organize edildi.

İl Müftülüğü İl Göç Koordinatörlüğü ve TDV Kadın Kolları Giresun Şubesi koordinesinde gerçekleştirilen programa katılan çocuklar oyun ve aktivitelerle moral buldu.

İl Müftüsü Ramazan Topcan ailelerin Giresun’da kaldığı süre içerisinde çocuklarının eğitim ve sosyal alandaki eksikliklerini telafi etmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Çocuklarla bir araya gelen İl Müftüsü Topcan, “Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının yeri bahçeler değil, eğitim ve oyun alanlarıdır. Bu noktada çocuklara her türlü imkanı sunma yükümlülüğümüzü yerine getirmek için çalışıyoruz.

Bizim amacımız çocuklar nereye giderse gitsin onları gittikleri yerdeki örgün veya yaygın eğitim kurumlarına yönlendirerek, tarlaya değil okula gitmelerini sağlamaktır. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde çocuklara değerler eğitimi verip, sportif ve kültürel faaliyetlere katılımını sağlıyoruz.

Muhterem Diyanet İşleri Başkanımızın talimatları ve Sayın Valimizin riyasetlerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Programında sonunda çocuklara ikramda bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.